KONAČNO STIGLE DOMAĆE TREŠNJE NA PIJACU! Ovo su trenutne CENE, DA LI JE OVO NORMALNO? (FOTO)
Trešnje, Foto: RINA

cene u srbiji

KONAČNO STIGLE DOMAĆE TREŠNJE NA PIJACU! Ovo su trenutne CENE, DA LI JE OVO NORMALNO? (FOTO)

Slična situacija mogla bi se očekivati i sa određenim povrtarskm kulturama

Objavljeno:

Prve domaće trešnje konačno su stigle na pijačne tezge u Srbiji i rafove supermarketa. Iako im loši vremenski uslovi nisu išli na ruku, voćari su ipak zadovoljni količinom roda i kvalitetom plodova. Nakon onih preskupih koje su se u prethodnim danima kupovale praktično na komad, ove domaće trešnje građani su jedva dočekali.

"Cena se je 200 dinara ako kupujete na veliko i gajbu, a do 250 dinara ako se kupuju na kilogram, zavisno sve od kvaliteta i sorte. Trešnje su krupne i slatke, što bi se reklo kao iz komšijinog dvorišta. One koje su sitnije i malo lošijeg kvaliteta su jeftinije. Za trešnjama vlada velika potražnja, jer ovo je njihovo vreme", kaže za RINU Saša Ćendić prodavac na čačanskoj pijaci.

Ono što je uticalo na cenu ovogodišnjih trešanja svakako jesu loši vremenski uslovi zbog kojih je kasnio rod ranih sorti. "Sada su i isto vreme stigle u prodaju i rane kasne sorte trešanja. Ponuda je ogromna i to je uticalo na pad cene u odnosu na neki prethodni period", dodaje Ćendić.

1 / 4 Foto: RINA

Slična situacija mogla bi se očekivati i sa određenim povrtarskm kulturama, jer je setva u područjima pogođenim obilnim padavinama poprilično kasnila.

Bonus video:

01:19

MOMČILU U POŽARU U VINČI IZGORELE STABLJIKE S TREŠNJOM

(Espreso/ RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.