U BEOGRADU JE SADA MOGUĆE NAĆI STAN I ZA 250 EVRA MESEČNO: Obratite pažnju na ove lokacije
Stanovi, Foto: Printscreen/RTS

cene kirija u beogradu

U BEOGRADU JE SADA MOGUĆE NAĆI STAN I ZA 250 EVRA MESEČNO: Obratite pažnju na ove lokacije

Situacija se sada polako menja

Objavljeno: 21:44h

U Beogradu je ponovo moguće iznajmiti stan za oko 250 evra, što je do skoro bilo nezamislivo, a što je još jedan dokaz da se pad cena kirija, započet na samom kraju prošle godine, nastavlja.

Pregledom oglasa, može se videti da je u ponudi sve više stanova u sa cenom od 200 do 300 evra. Od dolaska Rusa i Ukrajinaca pre oko godinu dana, cene u ovom opsegu praktično nije ni bilo.

Situacija se sada polako menja, a to pokazuju i podaci i analize agenata za nekretnine, prema kojima od kraja prošle godine, cene kirija u prestonici polako, ali sigurno padaju, kako u centru grada, tako i na periferiji.

Zgrada
Zgradafoto: Profimedia

Ipak, za 250 evra i dalje ništa ne možete da nađete blizu centra, ali lokacije na kojima ih ima su - Petlovo Brdo, Batajnica, Mirijevo, Višnjička banja, Sremčica, Žarkovo, Lekino, Banovo, Petlovo i Labudovo brdo, Ledine, Zemun, Borča, Krnjača, Kotež, Kumodraž...

200 evra za garsonjeru

Posmatrano prema cenovnom rangu najjeftiniji stan je na Petlovom brdu, gde se za garsonjeru od 27 kvadrata, pristojnog izgleda traži 200 evra mesečne rente.

Potom sledi prazan stan od 26 kvadrata u Batajnici koji se izdaje za 240 evra. Za kompletno opremljen stan od 40 kvadrata u Mirijevu vlasnik traži 250 evra mesečno. Možda jedna od mana ovog stana je ta što opremljen stari nameštajem koji je u lošem stanju.

U Višnjičkoj banji izdaje se dvosoban stan od 56 kvadrata po cenu od 250 evra. U pitanju je pristojan stan koji je adekvatno opremljen. Za delimično opremljen stan u Sremčici potrebno je izdvojiti 250 evra. U pitanju je stan u potkrovlju koji je veoma slabo opremljen i sa sigurnošću bi zahtevalo da ga budući stanar dodatno renovira.

Za 250 evra može se naći garsonjera pristojnog izgleda od 24 metra kvadrata, a isto toliko košta mesečna renta stana na Lekinom brdu, a u pitanju je takođe garsonjera od 25 metar kvadratnih.

Stan od 32 kvadrata na Ledinama u Beogradu izdaje se za takođe 250 evra mesečno, a za istu tu cenu na Mirijevu se može i iznajmiti stan daleko veći, čak od 43 metra kvadratna.

Zgrada
Zgradafoto: Aleksa Petrović

Udžerica u centru grada

Nasuprot ovim cenama stanova pažnju privlači jedan stan u samom centar Beograda. U pitanju je kuća u dvorištu po ceni od 250 evra. Međutim, kada se oglas detaljno pogleda ono što se nudi i cena iznenađuju. U pitanju je udžerica u lošem stanju koja ima tek 20 metara kvadratnih.

U nešto malo jačem cenovnom rangu na Mirijevu se izdaje stan od 31 metra kvadratnog po ceni od 260 evra, potom za 270 evra u Zemunu na Altini može se iznajmiti stan od 25 metara kvadratnih.

Najskuplju u ovom cenovnom rangu je stan na Labudovom brdu i košta 280 evra mesečno. U pitanju je nenamešten stan od 36 kvadrata koji na fotografijama deluje prilično zapušteno. Najskuplje cene najpovoljnijih stanova za iznajmljivanje u Beogradu iznose 300 evra. A u ovom cenovnom rangu stanovi se mogu naći na više beogradskih opština.

Tako se 300 evra traži za nenamešten jednosoban stan od 38 kvadrata na Banovom brdu, ali opremljen starim nameštajem. Stan u kući od 40 kvadrata po ovoj ceni izdaje se u Borči. Stan iste veličine samo u zgradi izdaje se u i Krnjači.

Jedan stan u Kotežu vlasnik izdaje za 300 evra mesečno, a u pitanju je veliki stan od 65 kvadrata, mada u relativno zapuštenijem stanju, sa starim nameštajem. Na Ceraku u ovom cenovnom rangu se izdaje stan od 36 kvadrata koji je i pristojnom stanju, takođe se pristojno opremljen stan od 45 metara kvadratnih izdaje na Kumodražu po istoj ceni.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.