NEMAČKA FABRIKA PLANIRA DA ZAPOSLI 3.000 NOVIH RADNIKA: Kad vidite kolike su im PLATE, neće vam biti dobro
ilustracija, Foto: Profimedia

au

NEMAČKA FABRIKA PLANIRA DA ZAPOSLI 3.000 NOVIH RADNIKA: Kad vidite kolike su im PLATE, neće vam biti dobro

Kako pišu nemački mediji, nova fabrika BMW-a trebalo bi da bude izgrađena na površini od oko 60 hektara

Objavljeno:

Prosečna plata radnika na proizvodnoj traci u Nemačkoj iznosi 3.268 evra mesečno. Izveštaji o zaradama pokazuju da pripravnik u BMW Grupi zarađuje 13.000 evra, dok je za menadžere korporativnog razvoja namenjeno 149.200 evra.

Nemački proizvođač automobila BMW planira dugoročno da zaposli oko 3.000 radnika u svojoj novoj fabrici za montažu baterija u gradu Štrakirhenu u Donjoj Bavarskoj.

Kako pišu nemački mediji, nova fabrika BMW-a trebalo bi da bude izgrađena na površini od oko 60 hektara.Tu će se proizvoditi do 330.000 visokonaponskih baterija godišnje za pogone proizvođača automobila u Minhenu i Regensburgu.

Od 2026. godine BMW namerava da proširi fabriku baterija za još 45 hektara u drugoj fazi izgradnje i tako udvostruči proizvodni kapacitet. U pogonu za montažu u početku će raditi oko 1.600 radnika, ali oko 70 odsto njih će se preseliti u Štrakirhen iz drugih BMW-ovih pogona.

Prosečna bruto godišnja plata za puno radno vreme za poziciju montažera u BMW grupi iznosi 40.900 evra. U zavisnosti od iskustva, stepena obrazovanja, lokacije, zarada se može kreće između 26.400 i 64.700 evra.

(Espreso/Poslovni.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.