OVO JE NAJVEĆA ZABLUDA O KREDITIMA: U ovakvom pristupu leži KOREN PROBLEMA, jedan momenat je KLJUČAN!
Podizanje kredita u banci, Foto: BETA/OMS

MORATE IMATI JASAN PLAN

OVO JE NAJVEĆA ZABLUDA O KREDITIMA: U ovakvom pristupu leži KOREN PROBLEMA, jedan momenat je KLJUČAN!

Da li je to kupovina stana (stambeni kredit), refinansiranje nekog postojećeg kredita ili drugog bankarskog proizvoda za koji otplaćujemo rate (kredit za refinansiranje) ili jasan cilj zbog koga uzimamo keš kredite - potpuno je svejedno, dok sa sigurnošću znamo tri stvari

Objavljeno: 09:06h

Svaki kredit je dobar ukoliko se dobro upravlja sa njim, tj. sa novcem koji pozajmimo od banke. Bez obzira da li je u pitanju keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, nijedna od ovih bankarskih pozajmica vam neće praviti problem ukoliko ih uzimate nameski, tj. ako imate jasan plan za šta vam taj novac treba. Upravo ovaj momenat je često ključan kada je reč o možda i najvećoj zabludi kada je reč o kreditima. A ta najveća zabluda može da se sažme u jednu rečenicu koju često imamo prilike da čujemo: " Svi uzimaju kredite, pa što da ne uzmem i ja..." Upravo u ovakvom pristupu može da leži koren kasnijih problema u otplati kredita. Jer, kada je reč o kreditima, ključna stvar kada ih podižemo u banci često ne mora da bude ni NKS ni EKS, niti dodatni i skriveni troškovi, već pre svega jasna ideja zbog čega kupujemo kredit od banke. Da li je to kupovina stana (stambeni kredit), refinansiranje nekog postojećeg kredita ili drugog bankarskog proizvoda za koji otplaćujemo rate (kredit za refinansiranje) ili jasan cilj zbog koga uzimamo keš kredite - potpuno je svejedno, dok sa sigurnošću znamo tri stvari, a to su:

  • svrha kupovine kredita od banke
  • tačna cifra koja nam treba
  • imamo prihode koji nam obezbeđuju otplatu kredita
Banka
foto: Profimedia

Kada su ispunjena ova tri uslova, onda je gotovo izvesno da nećemo imati problema sa otplatom bilo kog kredita. Međutim, još jednom valja istaći da treba izbegavati podizanje kredita "zato što ih svi drugi uzimaju" ili ako nemate jasnu ideju koliko vam novca tačno treba i za šta vam je potreban taj novac. Ukoliko ste ispunili makar ova dva "uslova", onda ste dobar deo posla već odradili i lakše ćete otplatiti kredit koji kupujete od banke.

Bonus video:

02:54

PONOVO RASTU RATE ZA KREDITE, EURIBOR OPET SKAČE! Ekspert otkrio koliko ćemo para morati više da izdvojimo ubuduće

(Espreso/ Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.