CENE KVADRATA KONAČNO PADAJU: Izuzetak je samo 1 GRAD u Srbiji gde je u aprilu bio skuplji za čak 10 ODSTO
Nekretnine u Srbiji, Foto: Profimedia

cene

CENE KVADRATA KONAČNO PADAJU: Izuzetak je samo 1 GRAD u Srbiji gde je u aprilu bio skuplji za čak 10 ODSTO

Cene nekretnina u Srbiji

Objavljeno:

Prema podacima o kretanju cena kvadrata u Srbiji za april mesec pad cena zabeležen je u dosta opština u Srbiji, sa izuzetkom jednog grada gde u aprilu nije zabeležena nikakva promena u odnosu na prethodni mesec, a najveći rast je zabeležen u jednoj opštini u Nišu, koji je bio čak preko 10 odsto.

Prema našim podacima u Nišu je zabeležen najveći rast cena, dok je najveći pad zabeležen u jednoj beogradskojj opštini za čak 15,58 odsto. U Novom Sadu prisutan je blagi trend pada, dok su cene u Kragujevcu ostale na istom nivou.

Na portalu je u aprilu bilo oglašeno preko 50.000 oglasa i prema oglašenoj ponudi u kategoriji Prodaja stanova ovo su cene po gradovima u Srbiji.

Beograd

Nekretnine
Nekretninefoto: Profimedia

Prema aprilskom izveštaju najveći rast cena kvadrata u Beogradu je zabeležen u opštini Vračar, gde je cena porasla za 2,10 odsto i iznosila 3.250 evra po kvadratu. Na drugom mestu po rastu cena je opština Voždovac gde je zabeležen rast od 2 odsto, a cena je iznosila 2.462 evra po kvadratu. Po ceni kvadrata prednjači centar grada, iako je cena ovaj mesec u padu i iznosi 3.348 evra po kvadratu, pad u centru je zabeležen za 1.44 odsto.

Novi Beograd i Palilula

Najveći pad cene kvadrata zabeležen je na Palilula. U ovoj opštini zabeležen je pad za 15,58 i iznosi 2.492 evra po kvadratu. Opštine Novi Beograd zabeležila je neznatan rast. Cena kvadra na Novom Beogradu u aprilu iznosila je 2.770 evra po kvadratu, što je rast za svega 0,04 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Kada je reč o Beogradu na Miirjevu je najjeftiniji kvadrat. U aprilu cena kvadrata iznosila je 1.851 evro i zabelećila neznatan pad od 0,32 odsto.

Novi Sad

Rast kvadrata u Novom Sadu zabeležen je jedino u centru, cena je porasla za svega 0.11 odsto i iznosi 2.682 evra. Na Novom Naselju kvadrat je jeftiniji za 1,48 odsto i iznosi 2.131 evro, dok je u Podbari cena iznosila 2.606 evra, što predstavlja pad cene kvadrata za 1,73 odsto. U Grbavici je takođe prisutan pad cene kvadrata za 1,46 odsto, cena iznosi 2.624 evra po kvadratu.

Niš

U Nišu tokom aprila meseca zabeležen je pad cena kvadrata u dve opštine, a u dve rast. Cena kvadrata u Bulevaru Nemanjića imala je minimalan pad u aprilu mesecu od 0,44 odsto i iznosila je 1.798 evra po kvadratu, u ovom delu Niša ujedno je i cena kvadrata najveća. U opštini Pantelej zabeleženo je poskupljenje od 0,06 odsto i cena kvadrata u ovoj opštini iznosila 1.547 evra po kvadratu.

Najveće poskupljenje zabeleženo je u opštini Durlan u Nišu. Cena kvadrata u ovoj opštini iznosi 1.325 evra, što jer rast za 10.42 odsto. U opštini Palilula zabeležen je pad od 3,09 odsto, gde je cena iznosila 1.442 evra po kvadratu.

Kragujevac i Pančevo

U Kragujevcu cene su ostale iste kao i prethodnog meseca, bez rasta ili pada istih. U Pančevu kvadrati su, procentualno, pojeftinili u aprilu. Tako je prosečna cena kvadrat u aprilu iznosila 1.410 evra po kvadratu, što je pad za 0,49 odsto.

Prosečna cena je automatski proračunata na osnovu cene ogalasa objavljenih u poslednjih 30 dana na sajtu Nekretnine.rs.

Bonus video:

03:00

NEPROCENJIVI SAVETI PRI KUPOVINI STANA: I na džemperu pišu detalji proizvodnje OVE STVARI NE PROPUSTITI PRI ODABIRU NEKRETNINE

(Espreso/ Nekretnine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.