STAN NA MORU JEFTINIJI OD NEKRETNINE U BEOGRADU: Srbi poludeli za ovim destinacijama, a cene POVOLJNE!
Grčka, Foto: Printscreen Youtube / zokinaucnik-Zoki

DIKTIRANJE CENE

STAN NA MORU JEFTINIJI OD NEKRETNINE U BEOGRADU: Srbi poludeli za ovim destinacijama, a cene POVOLJNE!

Halkidiki se našao na četvtom mestu najskupljih mesta u Grčkoj sa prosečnom cenom od 1.875 evra po metru kvadratnom

Objavljeno:

Interesovanje građana Srbije za kupovine nekretnine na moru raste iz godine u godinu. Najviše ih interesuje Crna Gora, Grčka, Albanija. Kako potražnja diktira i cenu, tako su ove godine cene nekretnina u Grčkoj poskupele u odnosu na prošlu godinu, dok su u Crnoj Gori, "tradicionalno" od "ruskog buma" cene godinama unazad visoke.

Halkidiki se našao na četvtom mestu najskupljih mesta u Grčkoj sa prosečnom cenom od 1.875 evra po metru kvadratnom . Opština Solun - u koju spada i popularna Perea u kojoj srpski turisti kupuju stanove, našao se na 5. mestu sa 1.762 evra po metru kvadratnom.

Ipak, ima oglasa i sa primamljivim ponudama. Jedan glasi - stan u Paraliji od 60 kvadrata sa pogledom na more, sada može da se kupi i za 89.000 evra. Kako je istakao prodavac, nekretnina se nalazi se na samo 280m udaljenosti od mora. Ima dve velike terase, dnevni boravak sa kuhinjom, a takođe i dve spavaće sobe.

"Najjeftiniji" stanovi nalaze se u Olimpskoj regiji, u oblasti Katerinija sa prosečnim cenama od 1.500-1.600 evra, pa naviše. Starogradnja se može naći već za hiljadu evra po kvadratu, ali u malim i nerazvijenim mestima.

Halkidiki, Srbija, Cene, Pare
foto: Profimedia

Halkidiki

Jedine oblasti sa višim cenama od Halkidikija i Soluna su Atika, odnosno južna predgrađa Atine (3.261 evro/m2), severna predgrađa Atine (2.721 evro/m2), Kikladi sa preko 3.000 evra po kvadratu i Jonska ostrva, odnosno Lefkada i Kefalonija. gde je prosečna cena kvadrata 2.151 evro.

Albanija

Namešten stan u Golemu, nedaleko od mora, košta oko 44.500 evra za 63 kvadrata. Takođe, na ovom mestu mogu se naći i garsonjere od po 50 kvadrata po ceni od 35.000 evra, i to nameštene.

Albanija, albanija more, More, plaža
foto: EPA MALTON DIBRA

Apartmani u Šenđinu na 90 metara od mora od 63 kvadrata koštaju 51.500 evra, ali nisu opremljeni. Stan kod Mango plaže u Sarandi od 65 kvadrata košta 58.000, dok dvosoban stan od 48 kvadrata u Orikumu kod Valone košta 48.000 evra.

Sve u svemu, ko planira da kupi stan na obali mora u ovoj zemlji, može ga pazariti za 1.000 evra po kvadratu.

Crna Gora

I u Crnoj Gori cene stanova se drže Ipak, ako poželite nov jednosoban stan u Rafailovićima, površine 40 metara kvadratnih, koštaće vas oko 147.000 evra.

Budva je skuplja, pa garsonjera koja je 250 metara udaljena od mora, površine 22 kvadrata košta 75.000 evra.

Budva
foto: Rina

Sa druge strane, garsonjera od 36 m2 u novom kompleksu u Baru može se naći po ceni od 72.000 evra.

03:00

NEPROCENJIVI SAVETI PRI KUPOVINI STANA: I na džemperu pišu detalji proizvodnje OVE STVARI NE PROPUSTITI PRI ODABIRU NEKRETNINE

(Espreso/Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.