SOČNE I PRESLATKE DOMAĆE JAGODE BACILE "PLASTIČNE" U DRUGI PLAN: Iako je cena PAPRENA, sve što stigne se proda!
Domaće jagode, Foto: RINA

stigle na pijačne tezgde

SOČNE I PRESLATKE DOMAĆE JAGODE BACILE "PLASTIČNE" U DRUGI PLAN: Iako je cena PAPRENA, sve što stigne se proda!

U odnosu na prošlu godinu cena prvih jagoda nije skočila, jer se i prethodnih godina kretala oko 500-600 dinara

Objavljeno:

Vanserijski krupne i crvene, ali po mnogima i "plastične", jagode iz uvoza koje papreno koštaju konačno su pale u drugi plan. Na pijačne tezge stigle su one domaće, neprskane, fantastičnog ukusa i slatkoće. Prema rečima voćara, zbog nepovoljnih vremenskih prilika rod je ove godine malo kasnio ali ono što je pristiglo na berbu je odličnog kvaliteta.

"Berba domaćih jagoda kao i njihova prodaja ove sezone tek su počeli, a po kilogramu sada koštaju 500 dinara. To je cena koja će tokom narednih dana sigurno varirati i naravno spuštati se kako berba odmiče", kažu za RINU prodavci na čačanskoj pijaci.

Domaće jagode
Domaće jagodefoto: RINA

Iako su se tek pojavile i cena nije baš toliko niska, potražnja za domaćim crvenim plodovima već je ogromna. Sve što se donese na tezge, velikom brzinom biva rasprodato. "Kupci znaju da ništa ne može da se poredi sa ukusom domaćih jagoda. Većinom kupuju na malo, po kilogram ili dva. Ali, ima i onih koji već sad kupuju na gajbice kako bi napravili sok ili džem. Mada, za to se čeka i da malo spadne ova početna cena", dodaju prodavci.

U odnosu na prošlu godinu cena prvih jagoda nije skočila, jer se i prethodnih godina kretala oko 500-600 dinara. Ipak, skok je zabeležen na period od pre dve godine kada je kilogram jagoda na početku berbe koštao oko 300 dinara.

02:24

MOJE JAGODE SU NAJSLAĐE! Nikola Miletić se već 20 godina bavi uzgojem ovog voća, a u posao su uključeni svi članovi porodice! (KURIR TV)

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.