ZAPOSLENI NA OVIM POSLOVIMA U SRBIJI IMAJU ŠESTOCIFRENU PLATU: 1 ZANIMANJE posebno prednjači, a OVO je IZNENAĐENJE!
Posao / ilustracija, Foto: Promo, Filip Plavčić

podaci rzs-o

ZAPOSLENI NA OVIM POSLOVIMA U SRBIJI IMAJU ŠESTOCIFRENU PLATU: 1 ZANIMANJE posebno prednjači, a OVO je IZNENAĐENJE!

Programeri, radnici u rudarstvu, finansijskom i osiguravajućem sektoru ostvarili su šestocifrena primanja u februaru

Objavljeno:

Prosečna neto plata zaposlenih u Srbiji za februar je iznosila 81.359 dinara, a programeri, radnici u rudarstvu, finansijskom i osiguravajućem sektoru ostvarili su šestocifrena primanja tokom pomenutog meseca, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Programeri su prema objavljenim podacima pomenutog zavoda, u februaru prosečno zaradili po 247.417 dinara. Zaposleni u rudarstvu su u proseku zaradili 114.766 dinara, gde su ubedljivo najviše primali angažovani u sektoru eksploatacije sirove nafte i prirodnog gasa. Njihova februarska primanja bila su veća od 200.000 dinara.

Dinari / Ilustracija
Dinari / Ilustracijafoto: Profimedia

Zaposleni u snabdevanju strujom i gasom takođe imaju šestocifreni prosek koji iznosi 103.456 dinara. Radnici u finansijskom i osiguravajućem sektoru zaradili su 115.524 dinara. Ubedljivo najveći prosek, 192.520 dinara zabeležen je u delatnosti koju statističari vode kao informisanje i komunikacije gde rekord drže već pomenuti programeri sa platama većim od 2.000 evra.

Postoji i druga strana liste, odnosno oni koji su ostvarili zaradu ispod proseka, a to su zaposleni u poljoprivredi, šumarstvu i vodoprivredi koji su u februaru u proseku zaradili po 65.597 dinara, u trgovini, 68.262, saobraćaju 67.296, poslovanju nekretninama 74.640, obrazovanju 74.464 dinara.

Bonus video:

01:03

VIŠNJA DETALJNO POJASNILA KAKO FUNKCIONIŠU POSLOVI NA ALJASCI! Zarada je ENORMNA, ima Srba, a OVO JE SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.