OBJAVLJEN DETALJAN KALENDAR ISPLATE APRILSKIH PENZIJA: Ovoj grupi penzionera PRVO LEŽE ISPLATA, dobro POGLEDAJTE
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić

VAŽNO!

OBJAVLJEN DETALJAN KALENDAR ISPLATE APRILSKIH PENZIJA: Ovoj grupi penzionera PRVO LEŽE ISPLATA, dobro POGLEDAJTE

Prosečna penzija u Srbiji do kraja godine biće veća za najmanje 4.500, a najviše 5.700 dinara

Objavljeno:

Penzije za april 2023. godine biće isplaćene odmah posle prvomajskih praznika.

Prema kalendaru isplate penzija koji je objavio PIO fond već 4. maja svoj novac će dobiti oni koji su se penzionisali kao samostalci, a dva dana kasnije, 6. maja pare će leći na račune poljoprivrednih i vojnih osiguranika. Već 8. maja penzije će početi da donose poštari na kućne adrese i moći će da se za ove dve grupe podignu na šalterima pošta.

Poslednji na listi za isplatu su korisnici iz kategorije zaposlenih i njima će primanja stići 10. odnosno 11. maja. Isto važi i za penzionere iz bivših jugoslovenskih republika.

Penzija, penzioneri, Stari ljudi
foto: Beta / Dragan Gojić

Rast penzija do kraja godine

Da podsetimo, prosečna penzija u Srbiji do kraja godine biće veća za najmanje 4.500, a najviše 5.700 dinara. Iznos na čeku zavisiće od toga da li će najavljena povišica biti 12 ili maksimalno 15 odsto, najavio je nedavno predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

To znači da će prosečno mesečno primanje seniora umesto februarskih 37.813 iznositi 42.349, odnosno u najboljem slučaju 43.483 dinara.

Penzija, penzioner
foto: Beta / Dragan Gojić

Penzije su poslednji put povećane u januaru ove godine i to za 12,1 odsto. Prethodno povećanje bilo je u novembru prošle godine, oko 9 odsto, i sa dva povećanja, prosečna penzija je uvećana za oko 7.000 dinara. Praktično, nakon prvog uvećanja iznosila je 33.742 dinara, a nakon drugog u januaru - 37.825 dinara.

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.