NEMA STANA ISPOD 100.000 EVRA U OVOM SRPSKOM GRADU: Može da se nađe samo prizemlje ili potkrovlje za te pare
ilustracija, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

NEMA STANA ISPOD 100.000 EVRA U OVOM SRPSKOM GRADU: Može da se nađe samo prizemlje ili potkrovlje za te pare

U gradu koji je predmet rasprave - Novom Sadu - prema izveštaju RGZ, prosečna cena starogradnje je skočila za 25 odsto

Objavljeno:

Da li je moguće kupiti stan u Novom Sadu sa legalnim papirima i da nije prizemlje ili potkrovlje zgrade? To je predmet rasprave koja se poslednjih dana vodi na društvenim mrežama. Evo šta komentarišu korisnici "Tvitera".

Zvanični podaci RGZ pokazuju da je u Srbiji tokom 2022. prosečna cena kvadrata bila 1.325 evra u starogradnji, dok je u novogradnji 1.688 evra. U prvom slučaju je poskupljenje od 20 odsto u odnosu na 2021, dok je novogradnja poskupela za 16 odsto.

U gradu koji je predmet rasprave - Novom Sadu - prema izveštaju RGZ, prosečna cena starogradnje je skočila za 25 odsto i iznosi 1.665 evra, dok je novogradnja poskupela za 15 odsto i iznosi 1.580 evra, te je sudeći prema podacima starogradnja u ovom gradu skuplja od novogradnje.

Oglas koji je pokrenuo priču glasi da jedna Tatjana traži stan za drugaricu, a dok su pretraživale ponude za stan ne skupljim od 100.000 evra, da nije prvi i da nije poslednji sprat, kao i da su papiri čisti", dobijale su samo ponude za prizemlja i poslednje sptratove zgrada, bez papira. Ovo je tvit koji je pokrenuo priču:

Komentari na objavu su se nizali:

- Ima li šta, sestro, u tim ponudama do 80.000 da su papiri čisti i da nije suteren - piše u prvom komentaru dok je autorka u drugom dodala da drugarica ne želi prizemlje kao i da ima prava da za svoje pare bira šta će. Mnogi su je posavetovali da napiše da traži prizemlje do 50.000 evra te i da će dobiti suprotne ponude one koje joj trebaju.

- Ti lepo napiši da tražiš prizemlje do 50.000 € i dobićeš baš to što ti treba - stoji u jednom od komentara, dok su se korisnici dotakli i cena vikendica u ovom gradu.

- Tražim nedavno vikendicu za proslavu do 150 evra na obodu grada. Javlja se zena "inboks", pišem joj, kaže 20km od grada cena 250 evra.

- Pa za te pare može da kupi celu ulicu u mom selu - glasi jedan zanimljiv komentar.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.