ŠARAN SKORO KAO PRASETINA I JAGNJETINA! Darko iz Topole prodao skoro tonu ove ribe, POTRAŽNJA NIKAD VEĆA! (FOTO)
Pržena riba, Foto: RINA

evo kakve su cene

ŠARAN SKORO KAO PRASETINA I JAGNJETINA! Darko iz Topole prodao skoro tonu ove ribe, POTRAŽNJA NIKAD VEĆA! (FOTO)

Porudžbine za Veliki petak su već pri kraju

Objavljeno:

Prošle godine u mnogim ribarnicama bilo je nestašice ribe, međutim, ove godine situacija je dosta bolja i za posne slave domaćini nisu imali problem gde nabaviti osnovnu namirnicu na slavskim trpezama. Sutra je veliki praznik kada se obavezno posti, stoga u ribarnicama već danas su ogromne gužve.

- Nikada se nije desilo da cena ribe bude skoro ista kao svinjetina i jagnjetina. Svež šaran je 750 dinara za kilogram dok je pržen 2000 dinara. Pastrmka je 800 dinara sveža, pržena 1300, oslić svež 530 pržen 1000 dinara. Najviše se traži šaran i to uglavnom pržen i najveću potražnju smo imali za Lazarevu subotu i Blagovesti kada smo prodali oko tonu šarana i 500 kilograma tolstolobika“, kaže za RINU vlasnik ribarnice Darko Mirković iz Gornjeg Milanovca.

Ribarnica
Ribarnicafoto: RINA

On dodaje da su porudžbine za Veliki petak već pri kraju, a najveća potražnja je za svežom i prženom ribom, dok nešto slabije ide prodaja ribljih prerađevina kao što su pljeskavice i štapići.

- Prodaja sveže ribe je zadovoljavajuća, ali dosta više se traži pržena. Mi za naše kupce uvek izlazimo u susret i po njihovoj želji pripremimo čak dostavljamo i na kućnu adresu. Ja živim u Topoli, tu imam takođe dosta kupaca pa iz Gornjeg Milanovca za njih dopremamo izvesne količine pržene ribe“, kaže Mirković.

1 / 4 Foto: RINA

Inače, vlasnici ove ribarnice često učestvuju u raznim humanitarnim akcijama i pomažu onima koji nemaju, kako bi za najveće i najradosnije Hrišćanske praznike svi imali na trpezi ukusan i kvalitetan obrok.

01:46

SKRIVENI BISER SRBIJE I OMILJENO IZLETIŠTE MNOGIH: Veliki Zaton pravi raj za pecaroše i sve posetioce Majdanpeka (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.