DA LI UZALUD ŠTEDIMO? Uz pomoć ovog JEDNOSTAVNOG TRIKA proverite da li vam neko KRADE STRUJU!
Brojilo, Foto: Profimedia

nedozovoljena priključenja

DA LI UZALUD ŠTEDIMO? Uz pomoć ovog JEDNOSTAVNOG TRIKA proverite da li vam neko KRADE STRUJU!

Električar otrkiva trik uz pomoć kojeg ćete sigurno znati da li ste pokradeni

Objavljeno:

Struja je skupa, pa skupa, ali muka nastaje kada maksimalno štedimo, a računi bivaju sve veći. Domaćice paze u kojoj tarifi uključuju uređaje kao što je mašina za veš, biraju noćni, jeftiniji režim naplate, ali kada dođe račun, ne vide da su i najmanje uštedele. Da li nam neko krade struju i kako to proveriti?

Jeftinija tarife traje osam sati. U Beogradu obračun jeftinijih kilovata je od ponoći do osam sati ujutru, u Vojvodini od 23 časa do sedam, dok je u centralnoj Srbiji od 22 časa do šest časova ujutru. Šta kada i pored režima štednje koji poštujemo imamo izuzetno visoke račune?

Pitanje za električara
Pitanje za električarafoto: Printscreen/ana.rs

- Najefektniji način da se proveri da li vam neko krade struju jeste taj da se svi uređaji u stanu isključe i da se proveri brojilo, da li na njemu i dalje ima promene, da li se okreće ili ne. Kod analognih brojila to nije problem, ali kod novih, digitalnih, provera je malo komplikovanija - objašnjava električar Milorad iz Beograda.

Prema rečima električara, digitalna brojila moraju više puta da se očitavaju, da se potroši najmanje jedan kilovat struje. Ako se kroz nekoliko sati brojka potrošnje promenila, to znači da je neko na našem brojilu.

U oba slučaja, bez obzira na to kakvo brojilo imamo, u ovlaščenim radnjama možemo da izvršimo pregled priključka da se vidi da li je došlo do nedozvoljenog priključenja sa strane.

Bonus video:

04:30

MANJI RAČUN ZA STRUJU NE ODNOSI SE NA OVE STAVKE Direktorka u EPS pojasnila kako da nam račun bude manji

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.