PREDSTAVLJENA PENZIONERSKA KARTICA NOVE GENERACIJE: Zna se datum početka važenja, evo šta morate uraditi!
Prijava za penzionersku karticu, Foto: Nenad Kostić

za sve penzionere

PREDSTAVLJENA PENZIONERSKA KARTICA NOVE GENERACIJE: Zna se datum početka važenja, evo šta morate uraditi!

Penzionerska kartica će značajno unaprediti materijalni položaj, posebno osetljive populacije najstarijih sugrađana.

Objavljeno:

U organizaciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Gradske opštine Zemun juče je u svečanoj sali je penzionerima Zemuna predstavljena penzionerska kartica nove generacije

Penzionerska kartica će značajno unaprediti materijalni položaj, posebno osetljive populacije najstarijih sugrađana.

Penzionerska kartica
foto: Printscreen/PIO fond

O tehničkim pitanjima - kako se prijaviti za karticu, na koji se način ostvaruju popusti i bodovi, sa kojim se lancima snabdevanja potpisuju ugovori, govorili su direktor RF PIO Relja Ognjenović, domaćin prvog skupa ove vrste - predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić, a tribini su prisustvovali i član Veća GO Zemun Marko Raić i zamenik direktora NSZ RJ Beograd Petar Jarić, navode iz GO Zemun.

1 / 10 Foto: Nenad Kostić

''Gradska opština Zemun poseban značaj i pažnju ukazuje našim najstarijim sugrađanima. O tome svedoči i činjenica da se sa predstavljanjem svih koristi od penzionerske kartice krenulo upravo iz Zemuna'', kaže Gavrilo Kovačević, podsećajući da je zemunska uprava već organizovala školu kompjutera za seniore, brojne besplatne izlete po zemlji, a da će uskoro subotom i nedeljom obezbediti i besplatne preventivne preglede u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Domom zdravlja ''Zemun''.

Kovačević je u razgovoru sa penzionerima naglasio da će opština u saradnji sa RF PIO obezbediti poseban šalter za rad sa najstarijim sugrađanima i za prijavu za novu karticu, a da će se ova usluga organizovati i u mesnim zajednicama.

Penzionerska kartica će početi da važi od 1. oktobra, na Međunarodni dan starih, a prijavljivanje će biti maksimalno pojednostavljeno, kako bi svaki korisnik penzije koristeći je uživao u brojnim prednostima koje ona pruža.

Kako je već uobičajeno, na prezentaciji koja je potrajala više časova, okupljeni penzioneri su mogli da dobiju detaljne odgovore i uputstva kako da reše brojne probleme, od besplatnog banjskog lečenja do zdravstvene nege, rekreacije i pristupačnijeg načina za uživanje u kulturnim sadržajima.

Od sredine marta, kada je raspisan Javni poziv za privredne subjekte da obezbede popuste za korisnike penzionerske kartice, odziv je, prema rečima Relje Ognjenovića odličan i već su potpisani prvi ugovori sa velikim trgovačkim lancima, benzinskim pumpama, rekreativnim centrima.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media