PIO FOND IZDAO VAŽNO OBAVEŠTENJE: Stvar je VEOMA BITNA
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić

bacite pogled

PIO FOND IZDAO VAŽNO OBAVEŠTENJE: Stvar je VEOMA BITNA

U Brazil se šalje jedna penzija, u Meksiko dve, Novi Zeland pet, u Tursku sedam,...

Objavljeno:

PIO fond je objavio bitne informacije za sve građane.

Tiče se penzija.

Penzije i ostala prava ostvarena u Srbiji isplaćuju se u 27 zemalja sveta (ne računajući bivše jugoslovenske republike).

Prema podacima za 2022. godinu od ukupno 13.054 korisnika više od polovine živi u Nemačkoj – 7.411 korisnika, slede Austrija sa 2.318 korisnika, Mađarska sa 1.233 korisnika, u Švedskoj je 279 korisnika, u Francuskoj 225, u Švajcarskoj 229, u Češkoj 147, u SAD 135 korisnika....

U Brazil se šalje jedna penzija, u Meksiko dve, Novi Zeland pet, u Tursku sedam,...

Tokom 2022. godine po ovom osnovu je transferisano preko 1,9 milijardi dinara, a ove prinadležnosti isplaćuju se tromesečno, zbog visokih administrativnih troškova i relativno niskih iznosa.

PIO Fond podseća korisnike da od 15. marta počinje prijava penzionera zainteresovanih za penzionersku karticu druge generacije, na koju ima pravo 1,65 miliona najstarijih.

Svaki penzioner moći će da aplicira za karticu koja će mu, osim dokazivanja statusa, omogućiti popuste prilikom plaćanja roba i usluga, kao i dodatne pogodsnosti po osnovu korišćenja kartice.

Kartice će u upotrebi biti od 1. oktobra 2023. godine a o svim detaljima u vezi sa njihovim korišćenjem kao i konkretnim benefitima koje donose penzioneri će biti detaljno i blagovremeno obavešteni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.