DIVNA VEST ZA MAME KOJE RODE TROJKE I ČETVORKE U OVOM GRADU: Dobiće POSEBAN mesečni dodatak!
bebe u porodilištu, Foto: Profimedia

poseban mesečni dodatak

DIVNA VEST ZA MAME KOJE RODE TROJKE I ČETVORKE U OVOM GRADU: Dobiće POSEBAN mesečni dodatak!

U planu je i izgradnja Hirurške bolnice u okviru koje će se nalaziti i Centar za vantelesnu oplodnju

Objavljeno:

Grad Čačak doneo je odluku u isplaćivanju posebnog mesečnog dodatka za majke koje u jednom porođaju dobiju troje ili više dece. Tu odluku najavio je i gradonačelnik Milun Todorović.

- Dodatak će se isplaćivati 12 meseci i biće u visini jedne prosečne bruto plate na nivou Republike Srbije. Ta suma iznosi oko 108.000 dinara na mesečnom nivou. Grad Čačak uvek je brinio o majkama i deci i ta paksa biće nastavljena i u narednom periodu, potvrdio je za RINU Todorović.

Milun Todorović
Milun Todorovićfoto: RINA

Ovaj dodatak biće isplaćen prvi put u gradu na Moravi. Nakon više od 10 godina u Čačku su rođene trojke na Bogojavljenje.

Inače, Grad Čačak godinama unazad izdvaja sredstva iz budžeta za roditelje koji nameravaju da uđu u proces vantelesne oplodnje i na taj način dobiju potomstvo. U planu je i izgradnja Hirurške bolnice u okviru koje će se nalaziti i Centar za vantelesnu oplodnju koji će biti izdvojeni deo odeljenja ginekologije sa porodilištem.

- Mislim da će Centar za vantelesnu oplodnu umnogome doprineti da se poboljša natalitet i da naši sugrađani, kao i ljudi iz okoline koji su morali da idu dalje kako bi rešili taj svoj problem, sada moći da ga reše u čačanskoj bolnici", izjavio je direktor bolnice primarijus dr Dejan Dabić.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.