VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA JEDNU GRUPU GRAĐANA: Uskoro počinje prijava za kartice kojima ostvarujete POPUSTE!
Penzioneri, Foto: EPA / CESARE ABBATE

obratite pažnju

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA JEDNU GRUPU GRAĐANA: Uskoro počinje prijava za kartice kojima ostvarujete POPUSTE!

Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja

Objavljeno: 09:24h

Od 1. oktobra penzionerima će biti omogućeno korišćenje "penzionerskih kartica", a zahvaljujući kojima će imati pravo na brojne benefiti, prvenstveno popuste i kada je u pitanju kupovina u radnjama i kada je plaćanje računa. Pravo na novu vrstu pomoći države imaće svih 1,7 miliona penzionera, a prijava samo što nije počela.

Prijava kreće 15. marta, a prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta.

"Od 15. marta kreće prijava penzionera za penzionersku karticu. Sa ovim karticama penzioneri imati popuste prilikom kupovine u prodavnicama, plaćanja računa u restoranima i slično", rekao je ministar Siniša Mali.

penzioneri, Penzije
foto: beta dragan gojić

Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na popuste će moći da računaju isprva u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak velikih lanaca proširi.

- Razmišljamo kako dodatno da povećamo životni standard za penzionere. O mestima gde ćemo moći da održimo besplatne preglede, kao i najbolju maksimalnu zaštitu i meru. Kao i da imaju posebne pogodnosti i u trgovinskim radnjama. Da znaju da imaju na punu korpu, da će da plate niže cene. To sve može da počne od 1. oktobra. Mi sad od marta krećemo u akciju da se se to spovede, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Nemanja Nikolić

- Da kada penzioneri imaju punu cenu 10.000 dinara, da će platititi manje 200, 300 ili 500 dinara manje, što nije malo", rekao je Vučić i pokazao karticu.

Prva penzionerska kartica

Kako je najavio predsednik Vučić, čitav projekat bi mogao da krene od 1. oktobra, na Međunarodni dan starih, a od 15. marta će krenuti prijave.

- Onda idemo u žestoku akciju kao država da angažujemo što više firmi koji će da nude svoje usluge. Želimo da penzioneri imaju više novca i bolji životni standard, mi smo to radili pre za Beograd, a sada prvi put radimo u celoj Srbiji. To će moći svi jednako da koriste, na primer, u Babušnici, Priboju, Kikindi, Beogradu i svakom drugom mestu, rekao je Vučić.

(Espreso/Blic/Nikola Vojnović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.