SUTRA JE VEOMA VAŽAN DAN ZA SVE PENZIONERE U SRBIJI: Ovo su svi detalji
Penzionerka, Foto: Ana Paunković

OBRATITE PAŽNJU!

SUTRA JE VEOMA VAŽAN DAN ZA SVE PENZIONERE U SRBIJI: Ovo su svi detalji

Republički Fond PIO izdvojio je 593,7 miliona dinara za besplatnu rehabilitaciju penzionera

Objavljeno:

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) će sutra objaviti poziv najstarijima za besplatan desetodnevni boravak u banjama. Ovu vest saopštio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Nakon konferencije na kojoj je obeleženo 100 godina postojanja penzijskog sistema u Srbiji rekao je da će zakonskim promenama koje će biti urađene do kraja godine, za sledeću godinu godinu za besplatan boravak penzionera u banjama biti izdvojeno više novca.

1 / 5 Foto: Arne Trautmann / Panthermedia / Profimedia

Uslovi

Kako je danas objavljeno na sajtu PIO, pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici svih starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija ne prelai iznos od 37.809 dinara.

Republički Fond PIO izdvojio je 593,7 miliona dinara za besplatnu rehabilitaciju penzionera. Uslovi konkurisanja nisu menjani u odnosu na prethodnu godinu, tako da pravo na besplatnu rehabilitaciju imaju korisnici čija penzija ne prelazi iznos prosečne, koji nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili ovo pravo u prethodne tri godine.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.