OVO JE NAJNOVIJA LISTA POSKUPLJENJA! Skočile i najniže cene JAJA I MESA, sir u Srbiji polako postaje LUKSUZ
Prodavnica, Foto: Tamara Trajković

rzs objavio detalje

OVO JE NAJNOVIJA LISTA POSKUPLJENJA! Skočile i najniže cene JAJA I MESA, sir u Srbiji polako postaje LUKSUZ

Cena sira u Srbiji se bliži jednoj "crvenoj", kajmaka na pijacama više nema ispod 1.000 dinara! Za mesec dana skočile i najniže cene jaja, junetine i teletine

Objavljeno: 13:00h

Najskuplji sir u Srbiji skuplji je za čak 250 dinara nego pre mesec dana, porasla je i najniža cena kokošijih jaja, a iako se najviše cene nisu menjale, one najniže drastično su više i kod ribe, junećeg i telećeg mesa, pokazuju novi podaci Republičkog zavoda za statistiku o cenama namirnica na domaćim pijacama i u trgovinama.

U kategoriji povrća, kako pokazuju ovi podaci, krompir na domaćim pijacama ima najvišu nepromenjenu cenu od 120 dinara za kilogram u Beogradu, u najvećem broju drugih gradova košta 100, dok najnižu cenu od 80 dinara za kilogram ima u Zaječaru. Najskuplji pasulj po ceni od 700 dinara kilogram i dalje se prodaje u Novom Pazaru, a kod ovog povrća je i najveći disparitet cene, s obzirom na to da mu je u Valjevu cena 250 dinara kilogram, što je najjeftinije u Srbiji. Nije bilo promene cene ni slatkog kupusa, koji u najvećem broju gradova košta 50 dinara kilogram, a najjeftiniji je ovog meseca u Zaječaru i Vranju (30 din/kg).

Kupus
Kupusfoto: Espreso.co.rs

Kod voća, najviša cena jabuka od 120 dinara kilogram ostala je na pijaci u Šapcu, ali najjeftinije više ne koštaju 60, nego su 10 dinara skuplje i to u Valjevu, Nišu i Smederevu. Kruške i dalje imaju najvišu nepromenjenu cenu od 200 dinara kilogram u Šapcu, Novom Sadu i Pančevu, ali im je, i to za 30 dinara, skočila najniža cena koja sada iznosi 140 dinara kilogram u Vranju. Ni pomorandži na domaćim pijacama, za razliku od prošlog meseca, nema ispod 100 dinara za kilogram, jer im je najniža cena u Leskovcu i Novom Sadu (120 din/kg), dok se najviša od 220 dinara nije menjala u Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici.

Za čak 250 dinara za mesec dana skuplji je najskuplji sir koji se prodaje u Srbiji – u Novom Pazaru (950 din/kg). Do prošlomesečne najviše cene (700 din/kg) sir je stigao u Vranju i Leskovcu, dok je i dalje najjeftiniji na pijaci u Valjevu (300 din/kg). Kajmaka u Srbiji, za razliku od početka januara (750 din/kg u Vranju), više nema po ceni nižoj od 1.000 dinara koliko sada košta u Valjevu, Kraljevu i Vranju. Najskuplji (1.500 din/kg) i dalje je u Subotici i Zrenjaninu. Najniža cena jaja više nije 17, već su za dinar skuplja u Kraljevu, Nišu, Smederevu i Novom Sadu i to su jedina četiri grada gde su jaja jeftinija od 20 dinara komad. Najskuplja od 25 dinara komad i dalje se prodaju u Novom Pazaru.

Jaja
Jajafoto: Profimedia

Najviša cena šarana u domaćim trgovinama ostala je 850 dinara za kilogram u Smederevu, ali najjeftiniji više ne košta 580, već 640 dinara kilogram u Nišu. Najviša cena junetine od 1.100 dinara ostala je u Beogradu i Novom Pazaru, ali je najniža za 40 dinara više nego pre mesec dana i to u Pančevu (840 din/kg). Za razliku od junećeg, na početku februara za 10 dinara pojeftinilo je svinjsko meso, pa je najviša cena kilograma krmenadle sada 710 dinara u Novom Pazaru, a najniža je 530 dinara u trgovinama u Zaječaru i Kragujevcu, što je pojeftinjenje za 20 dinara za mesec dana. Kod telećeg mesa najviša cena od 1.500 dinara kilogram u Nišu i Pančevu nije se menjala, ali u drugim gradovima ove vrste mesa nema ispod 1.000 dinara, sa izuzetkom Vranja gde teletina košta 950 dinara kilogram, za 50 dinara više nego na početku prošlog meseca.

U kategoriji mesa jedino promene cena nema kod sveže piletine koja je najskuplja u Vranju (330 din/kg), a najjeftinija u Valjevu (300 din/kg).

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.