PLATA 100.000 DINARA PLUS BAKŠIŠ, ISKUSTVO NIJE NEOPHODNO, A NIKO NEĆE DA RADI: Vlasnik dao oglas i ostao u šoku!
Roštilj, Foto: Damir Dervišagić

ŠTA SE DEŠAVA?

PLATA 100.000 DINARA PLUS BAKŠIŠ, ISKUSTVO NIJE NEOPHODNO, A NIKO NEĆE DA RADI: Vlasnik dao oglas i ostao u šoku!

U oglasima se često navodi da nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju

Objavljeno: 15:35h

Iako nam se čini da bismo svi mogli da radimo ovaj posao, dobrog majstora nije tako lako pronaći.

Potražnja sa profesionalcima na roštilju posebno je velika kod nas na Balkanu, gde žive pravi gurmani.

U oglasima se često navodi da nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ali ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više - tako raste i interesovanje za roštilj -majstore.

Na nekoliko mesta daju plate od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje. Međutim, pažnju je privukao oglas zalepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se početna plata od 100.000 dinara.

Od ostalog, ponuđeno je stalno zaposlenje, radno vreme 8 sati i to u dve smene, a druga se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedelji. Pa ipak, već sedam dana je ovaj oglas aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.

1 / 3 Foto: Dragana Udovičić

"Pre 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvesno", ispričao je vlasnik.

Ovako glasi još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara: Uslovi: timski rad, isplata može na dnevnom ili mesečnom nivou - stvar dogovora, rad u dve smene (09 do 17 i 14 do 22h), obrok u smeni, radi se 5 ili 6 dana nedeljno, poželjno radno iskustvo. Dužnosti: priprema i pečenje mesa.

Shodno ovim brojkama, to znači da biste za jedan dan na ovom poslu mogli da zaradite 2.640 dinara. Takođe, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negde ide i do 140.000 dinara, kuvarice mogu da zarade do 110.000, a kuvari koji pripremaju samo hotelski doručak - do 80.000 dinara.

Dok je prosečna neto zarada u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u novembru 2022. iznosila 78.326 dinara, posmatrano po regionima i oblastima plate su se u našoj zemlji razlikovale i za po 80.000 dinara.

Tako je u pojedinim opštinama prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) iznosila i do 136.000 dinara, dok je u nekim oblastima jedva dostizala 50.000 dinara.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.