SVI BI DA SU ĐOKOVIĆEVE KOMŠIJE: Stručnjak za Espreso o RASTU CENA zbog teniserovih LUKSUZNIH VILA
Đokovići, Foto: Nenad Kostić, Printscreen

cene "preko noći" skočile

SVI BI DA SU ĐOKOVIĆEVE KOMŠIJE: Stručnjak za Espreso o RASTU CENA zbog teniserovih LUKSUZNIH VILA

Vrednost zemljišta i nekretnina u okolini Rume porasle su “preko” noći i po 20 puta

Objavljeno:

Vlasnici nekretnina često se služe različitim trikovima kako bi uspešno prodali svoju imovinu. Tako im nadenu “nematerijalnu” vrednost i paradoksalno tu istu vrednost iskoriste kao razlog za povećanje cena. Takav je slučaj sa meštanima na dve lokacije nedaleko od Beograda koji su se “obogatili preko noći”. Tamo je Novak Đoković sa porodicom nedavno pazario zemljište, odnosno vilu.

Novak i Jelena Đoković
Novak i Jelena Đokovićfoto: Nenad Kostić

Prva lokacija je selo Pavlovci čiji potencijal mnogima nije bio toliko poznat, sve dok srpski as nije odlučio da na ovom mestu kupi plac i sagradi vilu.

Od tada počinje interesovanje najpre za placeve oko Pavlovačkog jezera, otkrila nam je stručnjak za nekretnine, Katarina Kozmanović, sa portala Sasomange.rs

Prema informacijama koje imamo, u blizini Đokovićeve kuće, u poslednje vreme, još nekoliko poznatih ličnosti je kupilo imanja i napravilo kuće, a što se tiče „običnih“ ljudi, interesovanja ima”, objasnila je Katarina za Espreso.

Pavlovci su poznati i po i Pavlovačkom jezeru, poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine, i dužine je 400 metra. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata, a Novakova vila ima izgrađen prilaz baš do obale Pavlovačkog jezera.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

Vrednost zemljišta i nekretnina u okolini Rume porasle su “preko” noći i po 20 puta. Prema pisanju medija, navodno je početkom septembra prošle godine prodata njiva za neverovatnih milion evra. Novi vlasnik tada je pazario zemljište veličine 5,66 hektara odmah do placa Đokovića, a za hektar je dao 176.000 evra.

Prema rečima naše sagovornice, u selu Pavlovci, odnosno na samom Pavlovačkom jezeru, placevi se retko i prodaju, jer ih nema puno i tek ponekad se nešto može naći u ponudi i u oglasima. Ako želite u bliži komšiluk poznatih ličnosti, to je trenutno nemoguće.

Tokom 2021. godine Đokovići su kupili još jednu vilu prirodi i to na Kosmaju, a prema pisanjima medija, luksuznu nekretninu od oko 400 kvadratnih metara, u kojima je sve od kamena i drveta, prodali su im Elena i Jugoslav Karić.

Potražnja za nekretninama na Kosmaju je generalno velika u poslednjih nekoliko godina. Razlog tome je blizina glavnog grada i još uvek netaknuta priroda, a kako nam je ispričala Katarina Kuzmanović, kupuje se sve što je u ponudi - kuće, građevinsko zemljište i poljoprivredno zemljište.

Sagovornica je za Espreso otkrila da je razlog za veću potražnju i veće cene “krivac” jedan luksuzni kompleks kuća koji je izglađen nedavno, dok sam dolazak Đokovića nije toliko uticao na veću potražnju koliko na reakciju druge strane - vlasnici nekretnina su dodatno podigli cene.

Trenutno na sajtu Sasomange ima par nekretnina koje se prodaju, a kako su nam na terenu rekli, placevi se prodaju po „nerealnim“ cenama. Ono što smo videli u oglasima je da što si bliže vili Đokovića cena po aru vrtoglavo raste“, rekla je Katarina Kuzmanovič, stručnjak za nekretnine.

Na Kosmaju su cene šarenolike, odnosno u zavisnosti od sela u kojem se plac ili kuća nalazi, ipak jedno selo ipak je češće predmet interesovanja.

Kosmaj
Kosmajfoto: Printscreen/Youtube/Milos Petrusic

Placeva u ponudi ima nekoliko, otkriva Katarina, i najinteresantniji su selo Rogača gde Đokovići imaju vilu i najbliže sledeće selo Nemenikuće. Kada su u pitanju nekretnine, ponuda nije velika, jer je najveći deo nekretnina već prodat u poslednje dve godine. Cene za zemljište se kreću od nekih 600 evra po aru, pa idu i preko 7000 evra po aru, ukoliko želite da budete „prekoputa Đokovića“.

Ipak, blizina Đokovića nije presudna kod kupovine nekretnina. Prema rečima naše sagovornice, trenutno je ponuda na pomenutim lokacijama toliko mala, a kada bi neko isključivo lokaciju kuća Novaka Đokovića uzimao kao osnovni kriterijum za kupovinu nekretnine, sigurno bi jako teško došao do onoga što mu treba. Verovatno bi morao da čeka mesecima ili duže da se takva nekretnina nađe u ponudi, naročito u Pavlovcima. Dosta toga se već prodalo, a recimo u Pavlovcima trenutno se možda može pronaći poneki plac na prodaju ali su oni nešto dalje od kuće Novaka Đokovića.

(Espreso / Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.