VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE PENZIONERE: Oglasili se iz PIO FONDA
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić

OBRATITE PAŽNJU!

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE PENZIONERE: Oglasili se iz PIO FONDA

Navode u saopštenju da će to biti iznos koji će isplaćivati za sve kategorije korisnika penzija

Objavljeno:

Direkcija PIO Fonda saopštila je danas da će naknada pogrebnih troškova, koja se isplaćuje onima koji su snosili troškove sahrane preminulih korisnika u 2023. godini, iznositi 56.858 dinara.

Navode u saopštenju da će to biti iznos koji će isplaćivati za sve kategorije korisnika penzija.

PIO fond
PIO fondfoto: Nebojša Mandić

Podsetimo, prosečna novembarska penzija, nakon uvećanja od 9 odsto, iznosi 33.742 dinara, a nakon januarskog povećanja od 12,1 odsto iznosiće oko 37.825 dinara. Novo povećanje najstariji dakle treba da očekuju u februaru.

"Penzije će se uvećavati u zavisnosti od učešća neto penzija i uvećanja uz penziju u bruto domaćem proizvodu, čija visina određuje da li će penzije biti usklađene prema kretanju zarada, potrošačkih cena ili po švajcarskoj formuli.

S obzirom da je obračunato učešće neto penzija i uvećanja uz penziju u BDP 9,3 odsto, dakle niže od 10 odsto, od januara 2023. godine penzije i ostala prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja uvećana su u procentu promene prosečne zarade, odnosno za 12,1 odsto. U odnosu na decembar 2021. penzije će u 2023. godini biti veće za ukupno 28,9 odsto", navodi se u PIO fondu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.