EVO KAKO DA UŠTEDITE STRUJU: Cake sa bojlerom koje će vam OTVORITI OČI
Boljer, Foto: Botastock images / Alamy / Alamy / Profimedia

lako je

EVO KAKO DA UŠTEDITE STRUJU: Cake sa bojlerom koje će vam OTVORITI OČI

Sada smo konačno dobili i odgovor na ovo pitanje

Objavljeno: 19:20h

Na internetu postoje razni forumi koji su uvek aktivni kada je u pitanju misterija ,,Kako da se potroši manje struje“, a nikako da se dođe do nekog zaključka.

Uvek se naći neko ko će da kaže da je racionalnije da se bojler uvek drži uključenim, jer tada ne mora da se greje cela voda, nego samo da se pomalo dopunjava, a dok sa druge strane nekih zagovaraju da ga je najbolje uključivati samo po potrebi.

Sada smo konačno dobili i odgovor na ovo pitanje.

Sve zavisi koliko vaša porodica ima članova, a ukoliko je u pitanju samac ili neki mladi bračni par onda je najbolje da se bojler pali kada je potrebno, a dok sa druge strane, a ako je porodica malo veća onda je njima najbolje da ga uvek drže uključenim.

Ali, ono što je jako bitno jeste i sama namena bojlera koja igra veliku ulogu.

Ako se bojler koristi samo za kupatilo i tuširanje, onda je najbolje da ga palite samo po potrebi, ali ako je u pitanju veliki protočni bojler koji se koristi u kuhinji onda morati uvek da ga držite uključenim.

Bojler
foto: Yevhenii Podshyvalov / Panthermedia / Profimedia

Kada se na kraju sve sabere i oduzme mnogo je bolje i jeftinije da ga palite samo po potrebi, i da se gleda kada je struja jeftina.

Još jedan manje važan savet jeste da se termostat podesi između 55 i 60 podeoka jer se tako manje stvara kamenca, i može da se produži njegov vek trajanja. Potrebno je da se bojler očisti jednom godišnje od kamenca.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.