OBJAVLJEN KALENDAR ISPLATA PENZIJA ZA DECEMBAR! Primanja svima stižu u šest dana
Pošta, Foto: Printscreen/Tanjug/Sava Radovanović

važno!

OBJAVLJEN KALENDAR ISPLATA PENZIJA ZA DECEMBAR! Primanja svima stižu u šest dana

Kreće isplata penzija za decembar

Objavljeno: 09:25h

Bliži se Nova godina, rastu troškovi i svi se pitaju kad će penzije. Kalendar isplata je i zvanično objavljen i svi najstariji, njih ukupno oko 1,7 miliona, dobiće svoja primanja u šest dana.

Isplata penzija za decembar će početi 5. januara za penzionere samostalnih delatnosti koji penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.

Penzioneri
Penzionerifoto: Ana Paunković

Za korisnike vojnih i poljoprivrednih penzija isplata je 6. januara preko tekućih računa, na kućne adrese i šalterima pošta.

Penzioneri iz kategorije zaposlenih svoje prinadležnosti će primiti 10. januara preko tekućih računa, a 11. januara počinje isplata na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Vladimir Stanković, direktor sektora za ostvarivanje prava u Fondu PIO rekao je za RTS da se pravo na penziju ostvaruje po prestanku osiguranja, u odnosu na dan prestanka osiguranja - narednog dana se ostvaruje pravo na penziju.

Kod prevremenih penzija, za razliku od starosne penzije, predviđen je manji broj godina života u odnosu na godine života predviđene za starosnu penziju, istakao je Stanković.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.