SRBI SE MASOVNO GREJU NA TA PEĆ, ALI OVO RETKO KO ZNA: Kako bi UŠTEDELI na računu za STRUJU postupite na 1 NAČIN
TA peć, Foto: Printscreen/youtube/ Vesic

OTKRIVAMO

SRBI SE MASOVNO GREJU NA TA PEĆ, ALI OVO RETKO KO ZNA: Kako bi UŠTEDELI na računu za STRUJU postupite na 1 NAČIN

Prvo što treba da znate jeste da TA peć treba da stoji ispod prozora ili do najhladnijeg zida i to udaljena od njih 20 cm

Objavljeno:

Počeo je sneg, uveliko je hladno vreme, grejanje u kući nam je prekopotrebno. Ukoliko ste se pitali kako ćete regulisati visoke račune za struju koju trošite kako biste se zagrejali, dajemo vam nekoliko predloga ukoliko u stanu – kući, imate popularnu TA peć, a da u tom slučaju zagrejete životni prostor, tako da vam bude prijatno tokom hladnih dana.

Prvo što treba da znate jeste da TA peć treba da stoji ispod prozora ili do najhladnijeg zida i to udaljena od njih 20 cm.

Račun za struju
foto: Espreso

Drugo važno pravilo jeste da ne blokirate izvor toplote, što znači da prostor ispred peći ne sme da bude zatvoren. I nikako nemojte držati ploče ili neke druge nezapaljive predmete na peći, smanjujete širenje toplote, a samim tim će ona morati duže da radi kako bi zagrejala prostorije, piše Srbija Danas.

Da bi TA peć zaista i bila ekonomična, neophodno je da se ona puni toplotnom energijom, odnosno da grejači rade samo dok je na snazi jeftina struja. Ako želite da iskoriste njen pun potencijal, a ne prekoračite potrošnju, važno je da ne bude isuviše mala za prostoriju koju greje.

TA peć
foto: Printscreen/youtube/ Vesic

U suprotnom, da bi postigli željenu temperaturu moraćete često da uključujete ispuštanje toplog vazduha, a na taj način će se brzo potrošiti akumulirana toplotna energija, pa će biti potrebno dopunjavanje u vreme kada je struja poprilično skupa. I to je jedna od najčešćih grešaka koju većina pravi.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.