PRIJAVA ZA 5.000 DINARA POČINJE 4. JANUARA: Nemaju svi građani pravo na njih, OVO SU USLOVI!
Šalter, Foto: Zorana Jevtić

VAUČERI

PRIJAVA ZA 5.000 DINARA POČINJE 4. JANUARA: Nemaju svi građani pravo na njih, OVO SU USLOVI!

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije

Objavljeno:

Prijava građana za turističke vaučere počeće prvog radnog dana sledeće godine, odnosno 4. januara, izjavio je za Euronews Srbija Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma.

Kandić je rekao da će građanima biti na raspolaganju 100.000 vaučera od po 5.000 dinara.

Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Turizam
Turizamfoto: Printscreen/RTS

"Prijava vlasnika smeštajnih kapaciteta koji žele da ugoste turiste je počela 20. decembra i do sada se već prijavilo 2.623 vlasnika ugostiteljskih objekata", rekao je Kandić.

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije, kojom je za narednu godinu obezbeđeno 500 miliona dinara za dodelu 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara za subvencionisani odmor građana u Srbiji.

Prema podacima Ministarstva turizma, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

(Espreso / Euronews / Z.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.