ZA SAMO GODINU DANA IMAĆETE U ŠTEKU 1.500 EVRA: Stručnjaci otkrili NAJJEDNOSTAVNIJI trik za ŠTEDNJU!
Kasica, Foto: Profimedia

SAVETI ZA ŠTEDNJU

ZA SAMO GODINU DANA IMAĆETE U ŠTEKU 1.500 EVRA: Stručnjaci otkrili NAJJEDNOSTAVNIJI trik za ŠTEDNJU!

Ako svakodnevno razmišljate na takav način o svojim troškovima, vrlo brzo ćete da ustanovite da je uz ovu metodu štednja vrlo jednostavna

Objavljeno: 15:36h

Mnogi žele da tokom godine uštede određenu svotu novca, ali im to ne polazi za rukom. Zato uz ovaj mali trik možete tokom godinu dana da uštedite 1500 evra, a da pritom ne osetite teret ozbiljnog odricanja.

Stručnjaci uvek ističu da je princip štednje vrlo jednostavan, a sastoji se u tome da trošite manje novca nego što dobijete. I zaista zvuči jednostavno, ali u praksi je vrlo teško ostvarivo, posebno ako prihodi nisu visoki.

Kako da uštedite 1500 evra za godinu dana?

Pre svega, potrebna vam je kasica prasica, zapravo, može da posluži i obična kutija, ili odvojeni štedni račun.

A princip je sledeći: svakog ponedjeljak u kasicu ili na račun stavite iznos od jednog evra. U utorak stavite dva, u sredu tri, u četvrtak četiri, u petak pet, u subotu šest i u nedelju sedam. U nedelju dana stavili ste na stranu 28 evra, a niste to ni osetili. U mesec dana tako ste uštedeli 112 evra, prenosi Tips'n'Tricks.

Kasica
Kasicafoto: Profimedia

Neki će da kažu kako nemaju 28 evra za nedelju dana koje mogu da uštedete, pa stručnjaci kažu da u tom slučaju proverite da li možete da ostvarite dodatni honorarni prihod, ili da smanjite troškove.

Recimo, kuvajte kod kuće i nosite svoju hranu na posao. Umesto da kupujete kafu u kafiću, ponesite je od kuće u termosu ili kuvajte na poslu. Razmislite o tome da li mogu drugi troškovi da pričekaju?

Ako svakodnevno razmišljate na takav način o svojim troškovima, vrlo brzo ćete da ustanovite da je uz ovu metodu štednja vrlo jednostavna.

I upamtite, nemojte da trošite taj novac tokom godine. Čuvajte ga kako biste nakon 12 meseci imali na raspolaganju tačno 1465 evra, a tada možete sebi da date oduška, navodi 24.hr.

(Espreso / 24.hr / Blic žena / Iris Krdžić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.