KAKO DA VAM U DOMU BUDE TOPLO, A DA POTROŠITE MALO STRUJE? Kućni majstor otkrio SVE TRIKOVE!
Grejanje, Foto: Printscreen

SAVETI

KAKO DA VAM U DOMU BUDE TOPLO, A DA POTROŠITE MALO STRUJE? Kućni majstor otkrio SVE TRIKOVE!

Branko je rešio dilemu mnogima

Objavljeno:

Mnogi građani se pitaju na koji način mogu uštedeti struju ukoliko se na istu i greju. Majstori kažu - ima rešenja.

Najjeftinija opcija grejanja na struju je TA peć. Njena velika prednost je što akumulira toplotu u jeftinoj tarifi (noću), emituje toplotu tokom čitavog dana.

Za stan od četrdesetak kvadrata, sa dobrom izolacijom, kvalitetna TA peć je idealno rešenje.

Kada je punite po jeftinoj tarifi, držaće potrošnju na sasvim pristojnom nivou, ali i temperaturu u stanu. Ono o čemu bi trebalo povesti računa, jeste da se ne dopunjeje tokom dana kada je struja skuplja, kako biste zaista mogli da uštedite. Pored potrošnje, potrebno je da vodite računa o još jednoj stvari.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Električni radijatori ne mogu da uštede zato što dok je uključen i dok radi, on greje. Štedeti se može pomoću TA peći, koje se akumuliraju noću kada je jeftina struja, a po potrebi se koriste u toku dana. Mnogi greše i uključuju TA peći preko gajtana, a to može biti veoma opasno za svakog potrošača koji ima više od 3.000W. Ja im ne bih savetovao da imaju pordužne kablove, već da TA peć uključuju direktno u utičnice u zidu", rekao je Branko Zrnić, kućni majstor.

Branko je rešio dilemu mnogima: da li gasiti ili smanjivati grejanje kada nismo u stanu:

"Ja svim ljudima preporučujem da logično razmišljaju. Svaki uređaj dok je pod naponom on radi. Kada nisu uključeni u struju oni ne mogu da rade i ne mogu da greju. Moj savet je da kada izađete iz kuće, ne ostaljate uključene radijatore ili grejalice jer znaju da budu izvor požara. To je bolje da izbegnete na vreme", istakao je Branko.

(Espreso / TV Prva / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.