VAŽNO OBAVEŠTENJE IZ PORESKE UPRAVE: Svi građani Srbije treba da znaju OVO!
Poreska uprava Srbije, Foto: Nebojša Mandić

OGLASILI SE

VAŽNO OBAVEŠTENJE IZ PORESKE UPRAVE: Svi građani Srbije treba da znaju OVO!

Poreska uprava Srbije objavila je poreski kalendar za decembar 2022. godine

Objavljeno:

Poreska uprava Srbije objavila je poreski kalendar za decembar u kome se detaljno, po datumima, navodi kada se i koje obaveze plaćaju. Takođe, u ovom kalendaru, koji inače Poreska uprava objavljuje na početku svakog meseca, istaknuto je i na koji način se obavlja plaćanje i šta je za to potrebno. 05. 12. 2022. - Dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu. Obaveštenje se dostavlja na Obrascu OZU - Obaveštenje o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa. - Dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec i uplata sredstava. Izveštaj se dostavlja na Obrascu IOSI - Izveštaj o izvršavanju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Poreska uprava Srbije
foto: Dragana Udovičić

12. 12. 2022. - Podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec. Prijava se podnosi na Obrascu PP-PPNO - Poreska prijava poreza na premije neživotnih osiguranja. - Podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV. Prijava se podnosi na Obrascu PP PDV - Poreska prijava za porez na dodatu vrednost.

15. 12. 2022. - Plaćanje akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec. - Podnošenje obaveštenja preduzetnika o opredeljenju za isplatu lične zarade u 2023. godini. - Podnošenje obaveštenja preduzetnika da u 2023. godini neće vršiti isplatu lične zarade. - Plaćanje akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec.

Novac, Sitniš, Dinari, Pare
foto: Profimedia

- Plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec. - Podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za prethodni mesec. Prijava se podnosi na Obrascu PP OD-O - Poreska prijava o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva. - Podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec. Prijava se podnosi na Obrascu PP PDV - Poreska prijava za porez na dodatu vrednost. - Podnošenje Obrasca PID PDV 1 za novembar mesec ako je u novembru mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno vrši promet dobara u inostranstvo. - Plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec. - Plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca. - Podnošenje poreske prijave za obračun akcize za prethodni mesec, na Obrascu PP OA. - Podnošenje prijave o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec na Obrascu PP OAEL i plaćanje akcize. 30. 12. 2022. - Plaćanje obračunate akcize za period od 01. do 15. dana u mesecu.

(Espreso/Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.