POVEĆANJE PENZIJA DOLAZI USKORO: Ovo je DETALJAN spisak, hoće li morati da podnose zahteve?
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nebojša Mandić

saopšteno

POVEĆANJE PENZIJA DOLAZI USKORO: Ovo je DETALJAN spisak, hoće li morati da podnose zahteve?

Isplata uvećanih novembarskih penzija i ostalih prava izvršiće se od strane Fond PIO početkom decembra 2022. godine

Objavljeno: 12:20h

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za 9 odsto, počev od novembra 2022. godine, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava.

Isplata uvećanih novembarskih penzija i ostalih prava izvršiće se od strane Fond PIO početkom decembra 2022. godine.

Kao što ni do sada, pri svakom prethodnom usklađivanju penzija i ostalih prava, nije bilo potrebno da korisnici penzija i ostalih prava podnose bilo kakav zahtev Fondu da bi im se isplatio usklađeni iznos, tako ni sada, a ni u buduće, nije potrebno da se podnosi zahtev, s obzirom da će se uvećanje obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

Penzioneri, Penzije
foto: Beta / Dragan Gojić

Takođe, budućim korisnicima penzija i ostalih prava navedeno povećanje će se uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev Fondu PIO u vezi s tim.

U vezi s napred navedenim, skrećemo posebno pažnju svim korisnicima penzija i ostalih prava, kako postojećim tako i budućim, da bilo kakvo pozivanje korisnika penzija od strane raznih pojedinaca (advokati, udruženja, grupe građana ... i sl.) da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice, za sebe i svoje naslednike.

1 / 4 Foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media