KOLIKA JE PLATA VOJNIKA NA DOBROVOLJNOM SLUŽENJU VOJNOG ROKA? Potpukovnik Zoran Filipović izneo cifru
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

PONOS sRBIJE

KOLIKA JE PLATA VOJNIKA NA DOBROVOLJNOM SLUŽENJU VOJNOG ROKA? Potpukovnik Zoran Filipović izneo cifru

Filipović dodao da za vreme služenja vojnik nema nikakve troškove jer ima besplatan smeštaj, hranu, odeću i obuću pa ako ne želi ne mora ništa da potroši

Objavljeno: 12:52h

Iako je poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka otvoren tokom cele godine, mladići i devojke obično se po navici dodatno zainteresuju pred nastupajuće rokove za služenje što je u ovom slučaju decembarski rok.

To znači da je sad aktuelan poziv za tzv. decembarce, kako se to nekada govorilo.

O detaljima prijave, potpukovnik Zoran Filipović govorio je jutros u jutarnjem programu TV Pink.

Svi kandidati - momci i devojke koji žele dobrovoljno pod oružjem da služe vojni rok u Vojsci Srbije mogu da se prijave na 3 načina:

- Preko portala Euprave, na šalterima bilo koje pošte u Srbiji kao i direktno centrima Ministarstva odbrane, najbližima mestu prebivališta.

Vojsku dobrovoljno mogu da služe svi od 19 do 30 godina, pod uslovom da su državljani Republike Srbije, da imaju prebivalište na teritoriji Srbije i da su, naravno, zdravstveno sposobni za to.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Kolika je plata vojnika?

Mesečno plata vojnika je 38.000 dinara što je značajno povećanje u odnosu na prošlu godinu, rekao je Filipović i dodao da za vreme služenja vojnik nema nikakve troškove jer ima besplatan smeštaj, hranu, odeću i obuću pa ako ne želi ne mora ništa da potroši.

Oni koji požele, mogu i da ostanu u Vojsci i da im to postane profesija ukoliko završe obuku. Tada postaju profesionalni vojnici.

Espreso/TV Pink


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.