U OVO DOBA DANA TROŠIMO KAO DA NAM JE ZADNJE! Električar otkrio u kom periodu najviše "PUMPAMO" račun za struju
Ilustracija, Foto: Beta

VODITE RAČUNA

U OVO DOBA DANA TROŠIMO KAO DA NAM JE ZADNJE! Električar otkrio u kom periodu najviše "PUMPAMO" račun za struju

U koje doba dana se struja najviše troši?

Objavljeno:

Za potrošnju struje vezuju se razne priče od kojih su mnoge neistinite. Ukoliko ste u zabludi kada je potrošnja električne energije u pitanju, vaša greška se pojavi u vidu uvećanog računa.

Neke od večitih dilema su da li je isplativije povremeno gasiti ili nikako ne gasiti bojler, treba li uključivati veš mašinu kada je jeftina tarifa, da li ringla troši više struje tokom popodneva itd.

Šta je mit, a šta istina pitali smo električara M.M koji je za Espreso rešio sve nedoumice u vezi potrošnje struje.

U koje doba dana se struja najviše troši?

- Najviše se troši tokom zime i to u periodu od 16h do 22h, jer tada sve radi i sve je uključeno, napominje električar za naš portal.

Inače, korisnici centralnog grejanja u Srbiji imaju pravo na umanjene račune za onaj period grejne sezone u kojem su njihovi radijatori bili hladni, kategorično tvrdi stručna javnost.

Naime, obrazloživši takav stav potrebom za "štednjom energije" zbog ekonomske krize nastale zbog rata u Ukrajini, nadležni su odlučili da grejna sezona ne startuje 15. oktobra kako je uobičajeno, već da se "odloži" do 1. novembra zbog visokih temperatura koje su i dalje aktuelne u Srbiji, iako je uveliko jesen.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.