KAKO DO KONAČNOG REŠENJA ZA PENZIJU? Mnogi Srbi dođu do privremenog, a onda naiđu na PROBLEM zvani "FT1P"
Ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

iz pio fonda rešili dilemu

KAKO DO KONAČNOG REŠENJA ZA PENZIJU? Mnogi Srbi dođu do privremenog, a onda naiđu na PROBLEM zvani "FT1P"

FT1P u narodu rečeno "fali ti jedan papir" redovno pravi probleme građanima

Objavljeno:

Mnogi građani se pitaju kako da dobiju konačno rešenje za penziju, a iz PIO fonda su dali odgovor.

"Dobio sam privremeno rešenje o penzionisanju pa me zanima šta treba da uradim u cilju dobijanja konačnog rešenja", glasi pitanje postavljeno PIO fondu.

"Privremeno rešenje o penzionisanju donosi se onda kada su ispunjeni uslovi za sticanje penzije, ali nisu poznati i kompletirani svi podaci koji su potrebni za donošenje konačnog rešenja. Razlog privremenosti rešenja naveden je u obrazloženju privremenog rešenja koje ste dobili. Fond PIO će po službenoj dužnosti potraživati nedostajuće podatke i doneti konačno rešenje, kada se otklone razlozi privremenosti rešenja, odnosno kada pribavi podatke koji su potrebni za donošenje konačnog rešenja. Ukoliko znate da su svi neophodni podaci prikupljeni i sva dokumentacija kompletirana, Vi možete i sami podneti zahtev za donošenje konačnog rešenja nadležnoj filijali PIO i na taj način ubrzate postupak donošenja konačnog rešenja.

PIO fond
foto: Nebojša Mandić

Ako u roku od tri godine od dana pravosnažnosti privremenog rešenja nisu utvrđene nedostajuće činjenice i podaci, akontativni iznos penzije postaje konačan, o čemu se donosi rešenje po službenoj dužnosti.", navodi se u odgovoru PIO fonda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.