"I ONI MORAJU DOBITI NOVČANU POMOĆ I PODRŠKU": Oglasio se Siniša Mali i najavio NOVE MERE!
Siniša Mali, Foto: Profimedia / Printscreen

održan sastanak

"I ONI MORAJU DOBITI NOVČANU POMOĆ I PODRŠKU": Oglasio se Siniša Mali i najavio NOVE MERE!

Mali je istakao značaj razgovora s predstavnicima Fiskalnog saveta i istakao da su svi na istom zadatku

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad Darija Kisić razgovarali su danas sa članovima Fiskalnog saveta o Predlogu mera socijalne i poreske politike za smanjenje nejednakosti i rizika od siromaštva Fiskalnog saveta, a ministar je rekao da je potrebno uraditi analizu ekonomskih efekata mera i da će razgovori o tome biti nastavljeni.

Mali je istakao značaj razgovora s predstavnicima Fiskalnog saveta i istakao da su svi na istom zadatku, a to je da oni koji su ekonomski najugroženiji dobiju adekvatnu pomoć i podršku.

Novac, siromaštvo
foto: Profimedia, Filip Plavčić, Ilustracija/Espreso.co.rs

Ministar je kazao da su nadležni u tom ministarstvu i u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja veoma pažljivo pročitali sve predloge Fiskalnog saveta.

Mali je istakao da je reč o veoma važnoj temi, o kojoj treba da se razgovara, zbog čega je i održan veoma konstruktivan sastanak sa predstavnicima Fiskalnog saveta.

Fiskalni savet su predstavljali predsednik tog nezavisnog državnog organa Pavle Petrović i članovi Nikola Altiparmakov i Bojan Dimitrijević.

Ministarka Kisić ukazala je da primena Registra socijalnih karata, početak primene Zakona o socijalnom preduzetništvu, reforma Nacionalne službe za zapošljavanje, koja se očekuje u narednom periodu, treba da doprinesu poboljšanju položaja socijalno najugroženijih kategorija stanovništva i pravednijoj raspodeli socijalnih davanja.

Kisićeva je istakla i da postoji tendencija smanjenja izdvajanja za decu u domenu socijalne pomoći, jer konstantno rastu primanja roditelja, dodajući da se istovremeno povećavaju izdvajanja za decu po drugim aspektima poput finansijske podrške prilikom rođenja deteta ili pomoći majkama pri kupovini prve nekretnine.

Na sastanku je bilo reči i o budžetu za 2023. godinu, povećanju penzija i predstojećoj poseti delegacije Međunarodnog monetarnog fonda Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.