OGLASILO SE MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE: Tiče se uvoza nafte iz Rusije!
Ilustracija, Foto: Profimedia

hitno

OGLASILO SE MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE: Tiče se uvoza nafte iz Rusije!

Najbitnije je to da će tržište nafte i domaća rafinerija imati normalno snabdevanje i da neće biti prekida u isporuci goriva

Objavljeno: 09:09h

Ministarastvu rudarstva i energetike od ranije je poznato da posle 1. novemba ove godine neće biti moguće snabdevanje ruskom naftom i zato će se domaća rafinerija i naftne kompanije, nakon tog datuma, snabdevati sa slobodnog tržišta, rečeno je Tanjugu u resornom ministarstvu.

To je saopšteno na molbu za komentar na medijske natpise o tome kako su pojednine članice EU tražile da Srbija ne bude izuzeta iz šestog paketa sankcija prema Rusiji.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

Iz Ministarstva su naveli da je najbitnije to da će tržište nafte i domaća rafinerija imati normalno snabdevanje i da neće biti prekida u isporuci goriva.

Podsetimo, države članice Europske unije izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmeren i na ograničavanje cene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje izvan EU. Iako se na insistiranje Hrvatske to obuhvata i Srbiju jer neće moći više da uvozi rusku naftu preko Janafa, ovaj paket ne obuhvata Bugarsku.

Ova odluka je doneta jer u Bugarskoj ruski Lukoil ima glavnu rafineriju. Ovime je EU pokazala licemerje jer postoje dvostruki aršini kada je u pitanju uvoz nafte a što je pokazano na primeru Srbije i Bugarske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.