U PRODAVNICAMA PRAZNE AMBALAŽE NA RAFOVIMA JER SRBI KRADU ŠTA STIGNU?! Stručnjak za Espreso otkrio o čemu je REČ!
Ilustracija, Foto: Printscreen

OVO SAMO KOD NAS POSTOJI

U PRODAVNICAMA PRAZNE AMBALAŽE NA RAFOVIMA JER SRBI KRADU ŠTA STIGNU?! Stručnjak za Espreso otkrio o čemu je REČ!

Odgovor smo potražili u udruženju, ali i u radnjama kako bismo se uverili o čemu se ovde zapravo radi i da li je dozvoljeno....

Objavljeno:

Iz Udruženja potrošača "Efektiva" podelili su na Fejsbuk stranici fotografiju praznih tegli kafe ispod kojih uredno stoje cene kao da su pune.

Prodavnica, Kafa
foto: Facebook / Udruženje Efektiva

Odgovor smo potražili u udruženju, ali i u radnjama kako bismo se uverili o čemu se ovde zapravo radi i da li je dozvoljeno.

- To rade prodavci kako bi zaštitili sebe od krađa. Sve što im se ukrade, oni moraju iz svog džepa da nadoknade, pa je ovo način da se bar donekle osiguraju. U smislu zakona, nema ovde nikakve povrede. Više pokazuje u kom stanju se nalazi društvo i kakav je standard potrošača, kada se krade po prodavnicama sve što je moguće. Od onih sitnih, okruglih baterija, pa do kafe, viskija i tih skupljih stvari., rekao je za Espreso portal Dejan Gavrilović iz Udruženja potrošača "Efektiva".

Posetili smo više trgovinskih lanaca i dobili smo gotovo identičan odgovor.

- Skuplju kafu povukli smo iza kasa kako bismo sprečili krađu, u poslednje vreme mnogo je lopova, a sve što ukradu ide preko naših plata, rekla je jedna od prodavačica.

Navode da su krađe sve češće i da kradu šta stignu.

1 / 2 Foto: Espreso

Podsećanja radi, juče se u Beogradu dogodila možda i najveća krađa namirnica u skorije vreme.

Snimak muškarca kako beži kolima, nakon što je ukrao punu korpu namirnica iz prodavnice pojavio se na društvenim mrežama.

Na Instagram stranici moj_beo_grad pojavio gde je objavljen snimak na kome se vidi kako prodavačica pokušava da ga zaustavi i trči za njim, međutim on je uspeo da joj umakne.

Lopov je već uleteo u kola i velikom brzinom se odvezao u nepoznatom pravcu.

- Ovoliko sam uspela da snimim u pitanju je čovek srednjih godina koji živi u Učiteljskom naselju i koji ulazi u prodavnicu u kojoj svakog dana inače pazari i sada izleće sa sve korpom punom i beži, radnice su pokušale da ga uhvate ali nisu uspele, anonimno - stoji u objavi na Instagramu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.