SRPKINJA PRONAŠLA SAVRŠENU PEĆ, SIGURNO JOJ NEĆE BITI HLADNO OVE ZIME: Kaže da će je PONETI SA SOBOM U GROB! (FOTO)
Foto: Društvene mreže

GREJANJE

SRPKINJA PRONAŠLA SAVRŠENU PEĆ, SIGURNO JOJ NEĆE BITI HLADNO OVE ZIME: Kaže da će je PONETI SA SOBOM U GROB! (FOTO)

U strahu od nestašice gasa i struje, mnogi su rešili da se ove godine greju na drva, takođe je povećano interesovanje i za kupovinu šporeta i peći na drva...

Objavljeno:

Zbog najavljenih nestašica gasa i struje, mnogi i u zgradama razmišljaju o grejanju na drva ili kaljevu peć.

U strahu od nestašice gasa i struje, mnogi su rešili da se ove godine greju na drva, takođe je povećano interesovanje i za kupovinu šporeta i peći na drva.

Ipak, mnogi imaju problem da nađu kvalitetnu peć ili šporet, a jedna korisnica Tvitera imala je sreću da iz prvog puta nađe odličnu peć. Kako u šali kaže, u grob će da je ponese.

"Kupila proletos neka jeftina drva, 11m, bilo me strah da neće zimus držati žar celu noć, kad ono- ispit položila! Peć visine oko 70cm, dubine 60cm, greje 45 m2 prizemlja i 25m2 potkrovlja....troši 6 kubika drva za sezonu. Kad se upali, ne gasi se do proleća. Znači u grob ću je ponesem", navodi se u objavi.

Na ovu objavu nadovezala se još jedna korisnica Tvitera koja je zadovoljna svojom peći, ali ona ipak ima mali problem, odžak!

U novim zgradama su umesto dimnjaka ventilacione cevi i grejanje na drva tehnički nije moguće. Starije zgrade imaju dimnjake, pa svaki stanar umesto centralnog grejanja može da koristi etažne peći ili "smederevac", ali je potrebno da očisti deo dimnjaka koji vodi do njegovog stana. Takvo čišćenje košta 12.000 dinara, kažu upravnici zgrada. Neki su u međuvremenu dimnjake u stambenim zgradama počeli da koriste i u druge svrhe, pa su se kroz njih provlačile razne instalacije i kablovi.

"Slično kod mene. Samo što je u pitanju stan u zgradi i tantalove muke da osposobim odžak. Isplatilo se", napisala je korisnica Tvitera i objavila snimak svoje peći.

Inače, metar drva je od 8.000 do 12.000, a računi za struju su veći za oko 200 dinara.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.