OD DANAS NOVA CENA MLEKA U PRODAVNICAMA U SRBIJI: Evo za koliko će biti SKUPLJE, izvoz ZABRANJEN!
Mleko, Foto: Printscreen/ RTS, Profimedia

PROMENE

OD DANAS NOVA CENA MLEKA U PRODAVNICAMA U SRBIJI: Evo za koliko će biti SKUPLJE, izvoz ZABRANJEN!

Ovaj novi potez došao je nakon što je na domaćem tržištu u prodaji pojavila nestašica mleka, a kako posledica smanjenje isporuke od strane proozvođača ka trgovcima

Objavljeno:

Vlada Srbije juče je izmenila uredbu kojom je propisala novu maksimalnu maloprodajnu cenu mleka. UHT mleko sa 2,8 posto mlečne masti danas u prodavnicama košta 128,99 dinara umesto 119,99 dinara. Sa novom cenom očekuje se i stabilizacija u ponudi mleka kod trgovaca.

Ovaj novi potez došao je nakon što je na domaćem tržištu u prodaji pojavila nestašica mleka, a kako posledica smanjenje isporuke od strane proozvođača ka trgovcima.

Vlada je izmenila i zaradu odnosno maržu proizvođača - maksimalna trgovačka marža za sve vrste UHT mleka smanjena je sa 12 na 5 odsto. Uredbom je uvedena i zabrana izvoza svežeg mleka i pojedinih mlečnih proizvoda do 30. septembra.

1 / 3 Foto: Printscreen

Još pre dve nedelje vlasnici pojedinih farmi najavili su moguću nestašicu mleka.

Nenad Budimović, iz Privredne komore Srbije rekao je da mleka nema jer je potražnja povećana, a proizvodnja smanjena. Dodao je i da se smanjila produktivnost, ali i broj mlečnih krava.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.