VEĆ 5. SEPTEMBRA DOSPEVAJU NOVE OBAVEZE: Kalendar rokova za ovaj mesec
Šalter, Foto: Zorana Jevtić

PORESKA UPRAVA OBJAVILA

VEĆ 5. SEPTEMBRA DOSPEVAJU NOVE OBAVEZE: Kalendar rokova za ovaj mesec

Rok 30. septembar je za plaćanja obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu

Objavljeno: 13:50h

Poreska uprava Srbije objavila Poreski kalendar za septembar u kome se navodi da je 5. septembar rok za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa, kao i za izveštaje o izvršenju obaveza zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja, kao i za poreske prijave i plaćanje PDV-a za prethodni mesec rok je 12. septembar.

Rok za plaćanje akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec, kao i doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere, te za poresku prijavu i plaćanje doprinosa za osnivače i članove privrednog društva je 15. septembar.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

Isti datum je rok i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec, te za podnošenje iste prijave ako je u avgustu ispunjen usluv za sticanje statusa obveznika PDV-a.

Kao i za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica, odnosno obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca, kao i podnošenje poreske prijave za obračun akcize za prethodni mesec, te prijave o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec i njeno plaćanje.

Rok 30. septembar je za plaćanja obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu, kao i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za avgust.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.