VELIKA NOVINA OD DANAS STUPA NA SNAGU ZA SVE VOZAČE U SRBIJI: Tiče se REGISTRACIJE vozila, obratite pažnju!
Registracija / Ilustracija, Foto: Profimedia, AMSS/Printscreen

evo šta će biti ukinuto!

VELIKA NOVINA OD DANAS STUPA NA SNAGU ZA SVE VOZAČE U SRBIJI: Tiče se REGISTRACIJE vozila, obratite pažnju!

Cene će od danas, 26. avgusta biti vraćene na nivo od pre početka avgusta, čime će biti ukinuto povećanje od 22 posto

Objavljeno:

Osiguravajuća društva odlučila su da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti, a na preporuku guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, saopštavaju iz Udruženje osiguravača Srbije.

To znači da će cene od danas, 26. avgusta, biti vraćene na nivo od pre početka meseca, čime će biti ukinuto povećanje od 22 odsto.

Početkom avgusta je poskupela polisa obaveznog osiguranja automobila, a jedan od glavnih razloga novih cena je bilo poskupljenje rezervnih delova.

Situacija se nakon tri nedelje promenila, pa na sajtu Udruženja navode da osiguravači podržavaju borbu protiv inflacije i vraćaju stare cene.

Registarske tablice, Registracija
foto: Profimedia, AMSS/Printscreen

Cene će od danas, 26. avgusta biti vraćene na nivo od pre početka avgusta, čime će biti ukinuto povećanje od 22 posto. Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje NBS i guvernerka ulažu u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standarda.

Podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa AO i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014. godine - piše u saopštenju.

Pozivaju i ostale učesnike na tržištu automobila da prate primer osiguravajućih društava i da svi zajedno daju doprinos očuvanju standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka.

Podsetimo, veće cene su za sobom povlačile i povećanje cene registracije automobila i za po nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti od modela vozila.

Prethodni put cena polise obaveznog osiguranja je promenjena 1. jula 2014. godine.

(Espreso / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.