"MOJOJ MAMI BICIKL, A BAKI JORGAN": Srpska SRAMOTA na DELU, evo kako ŽENE prolaze u RASPODELI IMOVINE! (FOTO)
Foto: Profimedia

SRAMOTA!

"MOJOJ MAMI BICIKL, A BAKI JORGAN": Srpska SRAMOTA na DELU, evo kako ŽENE prolaze u RASPODELI IMOVINE! (FOTO)

Jedna Brankica podelila je bakinu priču koja je na svojoj koži osetila nepravdu u raspodeli imovine

Objavljeno:

Nije retkost da se žene u Srbiji odreknu svog dela nasledstva u korist muškaraca, a nije retkost i da se žene ništa ne pitaju kada kucne čas za raspodelu imovine na sudu...

Nekada ovakve situacije bile su još učestalije o čemu svedoči i objava na Tviteru koja se odnosi na položaj žene i ženske dece u nasleđivanju.

Jedna Brankica podelila je bakinu priču koja je na svojoj koži osetila nepravdu u raspodeli imovine. Zbog podele, nakon smrti svoga supruga, Brankičina baka je doživela veliku sramotu, a život joj se okrenuo preko noći.

"Zanima nas položaj žene i ženske dece u nasleđivanju. Kako je mami otac poginuo par meseci pre nego što se uopšte rodila, stric je smatrao da je od nasledstva dovoljno da njoj kupi bicikl, a udovici, mojoj babi, jorgan.

I tako je od te prodate očevine, 3 ha i kuće od 35 m2 Milovanovog imanja. udovica dobila jorgan, ćerka bicikl, a zajedno šut u dupe nazad u roditeljsku kuću, odakle su je brzinski udali za seoskog pijanca. Jer kome treba žena sa ćerkom, bez ičega...

Slavka je pijanca napustila, udala se za Iliju, najboljeg čoveka na svetu, sa kojim je, opet iz velike muke i sirotinje, moju majku odškolovala i spasla života kojim je ona na selu živela. Tih 3 ha i kućica možda ne bi ništa promenili, ali zaista, bicikl i jorgan...", navodi se u objavi.

nasledstvo
foto: Printscreen/Twitter

Mnogi korisnici pronašli su se u ovim rečima i osmelili da napišu primere iz svoje porodice.

Jedan korisnik naveo je da je povratio imovinu koja mu je bila oduzeta:

"Samo edukacija i čitanje Zakona i polako tužba na tužbu. Moja majka je na moje insistiranje povratila njivu koju je dedin brat prisvojio 48e. Ništa mi ne znači imam zemlje ali moje je ostaviću je deci. I na vreme rasporediti šta je čije po pola.", glasi komentar.

Drugi korisnik istakao je da njegova tašta trpi pritisak i pretnje bratanca koji zahteva da se njiva prepiše na njega:

"Da, da... Tašti sada preti bratanac da će da je (a brat joj je još živ, LOL) tuži za neku njivu, ako je ona i druge dve sestre ne prepišu njemu. A već su braća, nakon što im je otac umro, ubedila svoje sestre pre XY godina, da se u njihovu korist odreknu nasleđa kuće i okućnice...", stoji u komentaru.

nasledstvo
foto: Printscreen/Twitter

Kako pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda, u Srbiji žene poseduju samo 25 posto svih nepokretnosti. Taj procenat u ruralnim sredinama još je manji i iznosi 16 posto.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.