NAJVIŠE NEEVIDENTIRANOG PROMETA U GUČI I VRANJČKOJ BANJI: Poreska uprava imala pune ruke posla
Guča, Foto: Rina

KONTROLA

NAJVIŠE NEEVIDENTIRANOG PROMETA U GUČI I VRANJČKOJ BANJI: Poreska uprava imala pune ruke posla

Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima unutar bazena

Objavljeno:

Poreska uprava saopštila je danas da - od 266 sprovedenih kontrola, koje su podrazumevale obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod - u 193 slučaja kontrole nisu primećene nepravilnosti, dok u 73 objekta nije evidentiran promet preko fiskalnih uređaja.

Utvrđene su brojne nepravilnosti prilikom kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja na teritoriji Srbije, pri čemu je težište bilo na kontroli poreskih obveznika na turističkim destinacijama, muzičkim manifestacijama, kao i obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću.

Na Saboru trubača u Guči, tokom kontrole u šest maloprodajnih objekta, utvrđene su nepravilnosti prilikom evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja. U isto toliko objekata, utvrđene su nepravilnosti i prilikom kontrole u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji "Dani Bate Stojkovića".

1 / 5 Foto: RINA

Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima unutar bazena na Novom Beogradu, Voždovcu, u Zemunu, Dobanovcima, Smederevu i u Požarevcu. U sedam slučajeva, utvrđeno je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i pružanja usluga. Inspektori Poreske uprave, kontrolisali su i poslovanje objekata na kupalištima "Pačir" u Subotici i "Štrand" u Novom Sadu.

Tom prilikom, kod pet poreskih obveznika je utvrđeno da ne izdaju fiskalne račune. U svim slučajevima kršenja poreskih propisa, primenjuju se kazne u skladu sa zakonskim odredbama.

Poreska uprava navodi da, zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu, u realnom vremenu, na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici i zbog toga je u mogućnosti da, kako kaže, efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media