OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA: Tiče se SUBVENCIJA za kupovinu STANA po osnovu ROĐENJA DETETA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

subvencije za prvu nekretninu

OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA: Tiče se SUBVENCIJA za kupovinu STANA po osnovu ROĐENJA DETETA!

Кomisija koja odlučuje o dodeli ovih subvencija je u svim slučajevima gde je to bilo moguće nepotpune zahteve vraćala na dopunu

Objavljeno:

Osnovni uslov za dobijanje subvencije države za kupovinu nekretnine po osnovu rođenja deteta, pored toga da je dete rođeno tokom 2022. godine, jeste da majka u trenutku podnošenja zahteva ne poseduje nekretninu na svoje ime, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Prilikom konkurisanja za ovaj vid pomoći države neophodno je da zainteresovani dostave overen predugovor o kupoprodaji stana ili kuće, a ne ugovor o kupoprodaji, budući da tim ugovorom stiču vlasništvo nad nekretninom i automatski ne ispunjavaju jedan od osnovnih uslova", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo se oglasilo povodom napisa u medijima da je nekoliko majki ostalo bez subvenica za stan, iako smatraju da su ispunile sve uslove za tu državnu pomoć. Majke su navodile da su ;zbog dugotrajne procedure i kupovine na kredit morale su sa prodavcima stanova da potpišu kupoprodajne ugovore nekoliko dana pre nego što su državi poslale zahtev.

Par, Brak, Renoviranje, Uređenje doma, Kuća, Stan, Dekoracija
foto: Profimedia

Do sada su subvencije za stan dobile majke iz Sombora, Trstenika, Кragujevca i Bečeja, a država je u tu svrhu izdvojila 34.595 evra.

Кomisija koja odlučuje o dodeli ovih subvencija je u svim slučajevima gde je to bilo moguće nepotpune zahteve vraćala na dopunu, kako bi svi zainteresovani mogli da ostvare ovu pomoć države, navelo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i pozvalo zainteresovane da se pre ulaska u proceduru detaljno informišu o svim uslovima za dobijanje subvencije.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.