OBJAVLJENE NAJNOVIJE CENE NAFTE: Šta kažete na OVO?
Foto: Profimedia

javljeno

OBJAVLJENE NAJNOVIJE CENE NAFTE: Šta kažete na OVO?

Na američkom je tržištu barel poskupeo 2.36 dolara, na 99.62 dolara, nakon jučerašnjeg rasta od 2.28 dolara

Objavljeno:

Cene nafte danas su na međunarodnim tržištima poskupele više od dva dolara po barelu, nastavivši uspon drugi dan zaredom, poduprte smanjenim zalihama sirove nafte i rastom potražnje za benzinom u SAD-u.

Cena barela nafte na londonskom tržištu porasla je 2.09 dolara, na 108.71 dolar, nakon što je u sredu ojačala za 2.22 dolara.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Barel na američkom tržištu poskup3o 2.36 dolara

Na američkom je tržištu barel poskupeo 2.36 dolara, na 99.62 dolara, nakon jučerašnjeg rasta od 2.28 dolara.

"Jučerašnji rast svetskih tržišta deonica, nakon povećanja kamatnih stopa američke središnje banke Feda, te popuštanje kouirsa dolara poduprli su cene nafte. Tome u prilog idu i službeni nedeljni podaci američke vlade o zalihama goriva", rekao je Tamas Varga iz PVM Oil Associatesa.

Zalihe sirove nafte u SAD-u, naime, pale su u prošloh nedelji za 4.5 miliona barela, dok je potražnja za benzinom u SAD-u porasla za 8.5 posto, pokazuju podaci američke vlade.

U odvojenom je izvještaju Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) danas objavila da je barel košarice nafte njenih članica u sredu stajao 108.11 dolara, što znači da je oslabio 1.25 dolara u odnosu na prethodni radni dan.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.