VLADA SRBIJE PRODUŽILA ZABRANU EVRO DIZELA EN 590: Evo do kad je na snazi
Gorivo, Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

VAŽNO

VLADA SRBIJE PRODUŽILA ZABRANU EVRO DIZELA EN 590: Evo do kad je na snazi

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022-2025. godine

Objavljeno: 15:14h

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590, kojom se ona produžava za još sedam dana, a imajući u vidu da i dalje traje energetska kriza na svetskom tržištu i mogućnost nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Srbije.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Vlada Srbije donela je odluku da uputi humanitarnu pomoć u robi i prehrambenim proizvodima Saveznoj Republici Somaliji u vrednosti od 39.886.787,60 dinara i Demokratskoj Republici Sao Tome i Principe u vrednost od 25.366.000,00 dinara, s obzirom na nestašicu mnogih proizvoda izazvanu velikim sušama u ovim zemljama.

Ova odluka predstavlja potvrdu politike unapređivanja humanitarnih aktivnosti Republike Srbije na globalnom planu i produbljivanja međudržavnih odnosa i saradnje sa ovim državama.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022-2025. godine, kojim se obezbeđuje poštovanje i ispunjavanje obaveza iz procesa pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji u delu planiranja preostalog usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama Evropske unije. Dokument predstavlja jasan pregled obaveza koje proističu iz procesa pregovora o pristupanja i usklađivanja zakonodavstva, a istovremeno omogućava uvid u aktuelno stanje u klasteru i poglavlju pregovora u skladu sa važećom metodologijom. Pripremljen je u saradnji nadležnih ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade Srbije, kao i ostalih institucija, koje su deo koordinacionog sistema uređenog Odlukom Vlade o formiranju Koordinacije za proces pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji i Tima za podršku pregovorima, a u skladu sa smernicama glavnog pregovarača — ministra za evropske integracije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.