Nedimović: Dogovor Rusije i Ukrajine o izvozu pšenice može dovesti da pada cene
Branislav Nedimović, Foto: Printscreen/Kurir TV

IZVOZ

Nedimović: Dogovor Rusije i Ukrajine o izvozu pšenice može dovesti da pada cene

Nedimović je napomenuo da je vlada donela odluku o otkupu izvesnih količina pšenice novog roda za robne rezerve po ceni od 40 dinara

Objavljeno:

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da dogovor Rusije i Ukrajine o izvozu pšenice, kukuruza, suncokreta i ulja preko Crnog mora može dovesti do toga da kupci naših poljoprivrednih proizvoda u okruženju budu zapljusnuti jefitnom robom, pa je pitanje šta će biti s našim izvozom.

"Može se desiti da naši kupci budu nezainteresovani za tu vrstu roba, jer je danas tona pšenice iz Ukrajine na brodu 160 dolara i može se doći u situaciju da bude pet do sedam dinara jeftinije nego naša pšenica", rekao je Nedimović za TV Pink.

1 / 6 Foto: Rts/Printscreen

Dodao je da postoji dodatni problem za naš izvoz jer je Ukrajina povukla svoje barže sa Dunava, a 80 odsto našeg izvoza ide baržama, a osim toga je i usporena plovidba Dunavom zbog niskog vodostaja u Rumuniji.

Nedimović je napomenuo da je vlada donela odluku o otkupu izvesnih količina pšenice novog roda za robne rezerve po ceni od 40 dinara, koja je pet-šest dinara viša od trenutne kako bi podstakla domaće tržište.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.