NE ISPLATI SE VIŠE SIPATI GORIVO KOD KOMŠIJA: Crnogorci najjefiniji, ali su OVA DVA NAŠA SUSEDA POVEĆALA CENE
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

važno za one koji planiraju put

NE ISPLATI SE VIŠE SIPATI GORIVO KOD KOMŠIJA: Crnogorci najjefiniji, ali su OVA DVA NAŠA SUSEDA POVEĆALA CENE

Onima koji su na proputovanju kroz Hrvatsku treba napomenuti da gorivo ne toče na pumpama na autoputu, jer se tu cene razlikuju i za 20 evrocenti u odnosu na one u naseljenim mestima

Objavljeno:

Stanovnici pograničnih mesta u Srbiji godinama su prelazili reku Drinu i u Bosni i Hercegovini punili rezervoare s gorivom.

Međutim, rast cena naftnih derivata u BiH i njihovo ograničavanje u Srbiji doveli su do toga da se ova praksa više ne isplati. Kao ni kalkulacija da na putu do Grčke u rezervoaru imate tek toliko da stignete u Severnu Makedoniju i tu dopunite benzin. Kako stvari trenutno stoje, Crna Gora ima najnižu cenu benzina, a i dizel je među najjeftinijim u regionu. Istovremeno, u Srbiji građani plaćaju najskuplje gorivo do sada.

1 / 4 Foto: Profimedia
Ilustracija
Ilustracija foto: Proverenavest.info

Nove cene goriva donele i novo poskupljenje

U Sloveniji je posle drastičnog skoka cena došlo do pojeftinjenja od nekoliko evrocenti, pa benzin košta 1,72 evra, a za litar dizela se mora dati 1,81. Benzin od 95 oktana je trenutno najjeftiniji u Crnoj Gori gde košta 1,70 evra, a i dizel je jeftiniji nego kod većine suseda s cenom od 1,73 evra.

(Espreso / Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.