MNOGI PRAVE OVU GREŠKU KAD PUŠTAJU MAŠINU ZA VEŠ: Tako nam samo stiže VEĆI RAČUN ZA STRUJU
Veš mašina, Foto: Printscreen/youtube/JECASVAŠTARICA

OBRATITE PAŽNJU

MNOGI PRAVE OVU GREŠKU KAD PUŠTAJU MAŠINU ZA VEŠ: Tako nam samo stiže VEĆI RAČUN ZA STRUJU

Pojedine veš mašine imaju podesiva opterećenja

Objavljeno:

Možemo reći da električna energija pokreće moderni svet. Iako nam toliko znači, resursi za njenu proizvodnju su ograničeni i sama proizvodnja značajno doprinosi zagađenju okoline.

Mi svakodnevno, u svojim domaćinstvima, koristimo mnogo električne energije, punjenjem mobilnih telefona, gledanjem televizora i sl.

Na neku potrošnju ne možemo da utičemo ali na neku možemo. Iznenadili bi ste se kako obične navike imaju veliki uticaj na Vaše godišnje troškove za energiju. Promenom ovih navika uz malo truda i samodiscipline nećete ništa izgubiti od udobnosti Vašeg života ali ćete doprineti čistijoj okolini i imaćete dodatni novac u džepu svakog meseca.

Pojedine veš mašine imaju podesiva opterećenja, odnosno pre početka pranja mere težinu prljavog veša i prema tome podešavaju program pranja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Većina vešmašina nema ovakvu mogućnost.

Dakle, kod većine vešmašina koristiće se ista količina vode i sredstva za pranje bez obzira da li ste je napunili ili perete jedan par čarapa. Veš mašinu uključujte kada se nakupi dovoljno prljavog veša za maksimalni kapacitet vešmašine.

Takođe, s obzirom da za nas nije bitno kada će vešmašina da radi uvek je uključujte u vreme jeftine tarife, ako imate dvotarifno brojilo.

(Espreso / Moja radionica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.