DRŽAVA MLADIMA DAJE VIŠE OD MILION DINARA: Prijave do 5. jula, ovo su USLOVI
Ilustracija, Foto: Profimedia

podrška mladima u ruralnim područjima

DRŽAVA MLADIMA DAJE VIŠE OD MILION DINARA: Prijave do 5. jula, ovo su USLOVI

Takođe, potrebno je da prijavljeni imaju navršenih 18 godina i nemaju više od 40 godina napunjenih u kalendarskoj godini u kojoj se podnosi prijava

Objavljeno:

Gradska uprava za privredu raspisala je Javni poziv za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji Novog Sada, a prijava je moguća do utorka, 5. jula u šalter sali Gradske kuće od 8 do 15 sati ili putem pošte.

Ukupno se dodeljuje 28 miliona dinara, namenjenih za podršku investicijama za razvoj i unapređenje u sektoru proizvodnje povrća, voća, grožđa i cveća.

Moguća je samo jedna prijava po podnosiocu, koji može maksimalno dobiti 1.200.000 dinara bez PDV-a, a neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre raspisivanja Javnog poziva.

Ishrana, Kreme, Detoks, Zdravlje, Lešnik, Paradajz, Zeleni čaj, Sunčanje, Suncokret
foto: Profimedia

Pravo na novac ima nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), u koji je upisan nakon 1. januara prošle godine, a najkasnije do dana objavljivanja poziva.

Takođe, potrebno je da prijavljeni imaju navršenih 18 godina i nemaju više od 40 godina napunjenih u kalendarskoj godini u kojoj se podnosi prijava, da nisu koristili sredstva za podršku mladima u ruralnim područjima, imau prebivalište na teritoriji Grada i ne koriste podsticaje za istu namenu, imaju izrađen poslovni plan-ekonomsku održivost projekta regulisane poreske obaveze.

Takođe, u skladu sa uslovima IPARD programa u Republici Srbiji, potrebno je da u RPG imaju upisano poljoprivredno zemljište pod proizvodnjom povrća, voća, grožđa i cveća.

Novac koji bude odobren prijavljenima može se upotrebiti za nabavku nove opreme i mašina za primarnu proizvodnju biljaka u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, povrća i cveća, ubiranje voća, povrća, grožđa i cveća, kao i za obradu zemljišta, zaštitu biljaka, prihranjivanje, transporta primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje useva u primarnoj biljnoj proizvodnji.

– Cilj javnog poziva jeste demografska obnova ruralnih područja na teritoriji Grada Novog Sada, promocija inovativnog poljoprivrednog sektora radi podsticanja mladih ljdi da ostanu da žive i rade na selu i stvaraju nova radna mesta za sebe i svoje porodice – navodi se u tekstu Javnog poziva, a prenosi Dnevnik.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.