KOLIKO KOŠTA ODRŽAVANJE RAČUNA? Banke su počele da DERU!
ilustracija, Foto: Profimedia

PROVERITE

KOLIKO KOŠTA ODRŽAVANJE RAČUNA? Banke su počele da DERU!

Visina naknade koju klijenti plaćaju u velikoj meri nisu direktno vezani sa benefitima koje taj tekući račun sa sobom nosi

Objavljeno:

Kako tekući račun ima veliki broj građana, banke na osnovu naknade za ovu uslugu zarađuju poprilično. Ukoliko pogledamo u pojedinim bankama ova usluga je besplatna, pa ne možemo da ne primetimo da je u drugim za ovo potrebno izdvojiti i do 610 dinara. Održavanje računa ne naplaćuje samo par banaka, ali se može desiti da su ovi računi vezani za studente i mlade, dok za starosnu granicu preko 27 godina ova usluga košta u većini banaka.

Veća cena održavanja uglavnom bi trebala da obezbedi određeni benefit, ali osnovne stvari poput mbankinga, ebankinga, podizanje novca na bankomatu, trajnih naloga i sms obaveštenja imaju u okviru skoro svih paketa, pa zašto se onda cena ove usluge razlikuje toliko? Pojedine banke su visoke naknade za vođenje računa opravdale besplatnim deviznim računima, ali i osiguranjem od zloupotrebe oduzete kartice, skimminga, troškova blokiranja i zamene kartice i nezakonitog korišćenja mobilnog telefona od strane trećih lica.

1 / 4 Foto: Profimedia

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.