PENZIONERI, DOBRO OTVORITE OČI KADA UZIMATE KREDIT U BANKAMA! Ovo su svi uslovi podizanja pozajmice
Ilustracija, Foto: Ana Paunković, Profimedia

POSTOJE KRITERIJUMI

PENZIONERI, DOBRO OTVORITE OČI KADA UZIMATE KREDIT U BANKAMA! Ovo su svi uslovi podizanja pozajmice

Potraživanja banke prema klijentima po osnovu kredita, dozvoljenog minusa ili čekova zastareva u roku od 10 godina od dospelosti potraživanja

Objavljeno:

Koliki je iznos penzije potreban za dobijanje keš kredita? Na koji period banke ovaj vid pozajmice daju najstarijim sugrađanima i pod kojim uslovima, istražuje finansijski portal Kamatica.

Keš kredit je jedan od najtraženijih bankarskih proizvoda, a kako su najredovnije platiše penzioneri, banke su smanjile kriterijume za odobravanje pozajmica našim najstarijim sugrađanima. Penzije su male i mnogi penzioneri ne ispunjavju osnovni kriterijum, a to je visina penzije. Prosečna primanja koja su potrebna za dobijanje keš kredita su oko 20.000 dinara i većina banaka odobrava kredit ovoj grupi penzionera, ali oni čije penzije iznose 15.000 dinara kredit mogu dobiti samo u jednoj banci i to na period otplate do 84 meseci, stim što poslednja rata kredita mora biti isplaćena do navršene 75. godine života.

1 / 6 Foto: Profimedia

Potraživanja banke prema klijentima po osnovu kredita, dozvoljenog minusa ili čekova zastareva u roku od 10 godina od dospelosti potraživanja. Savetujе se da prilikom potpisivanja ugovora svakako obratite pažnju na sve detalje, a da mesečna rata kredita ne preoptereti primanja i dodaje, osiguranje kredita je poželjno iako u prvi mah izgleda kao još jedan nepotrebni trošak.

(Espreso / Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.